Gratis proefles Amsterdam Film School met Ruurd Fenenga op 29 augustus
Op 29 augustus 2014 om 14.45 uur geeft Ruurd M. Fenenga, die werkte met Shakira en voor ‘Twin Peaks’, een gratis proefles op de Amsterdam Film School, Herengracht 425.
Ook op 5, 7 en 12 september zijn er gratis proeflessen tijdens de Open Dagen.
De Amsterdam Film School is een nieuw instituut, gevestigd in een 17e eeuws pand aan de Herengracht 425 in het hart van Amsterdam. Alle docenten zijn bekende professionals uit de Nederlandse filmindustrie die het belangrijk vinden om hun kennis te delen met collega’s en met aanstormend talent.
De school biedt master classes voor professionals, workshops voor bedrijven, en een intensieve fulltime basisopleiding van 6 of 12 maanden. De basisopleiding is ideaal voor wie zich in korte tijd wil ontwikkelen tot allround filmmaker. Te denken valt aan een art director die zijn eigen films wil kunnen maken; een student communicatie met een tussenjaar; iemand die een carriéreswitch wil maken; en een jongere die een portfolio wil bouwen om zich daarna nog vier jaar te specialiseren op de Filmacademie.
Met de master classes kunnen professionals en semi-professionals onder leiding van een gespecialiseerde collega hun kennis verbreden in disciplines als ‘camera acting’, ‘lighting in a digital age’, ‘color correction for creatives’, ‘DaVince resolve’ of ‘Adobe after effects’. De unieke locatie aan de Herengracht biedt ook plek aan internationale workshops met bekende gastregisseurs.
Docenten van de Amsterdam Film School zijn onder andere Rogier van der Ploeg (regie en dramaturgie), Hans Scheepmaker (regie fictie), Saskia Vredeveld (regie documentaire), Bram van Splunteren (regie), Sytske Kok (scenario en inspiratie), Marc Schmidt (dramaturgie en scenario), Astrid Bussink (Inspiratie), Steve Walker (camera fictie en shorts), René Heijnen (camera documentaire), Ruurd Fenenga (camera), Maurits Guépin en Charlotte van der Veen (montage fictie), Patrick Schoneville (montage shorts), Erik Langhout en Ivar Trentelman (audio), Josje Bijl (visual effects), Else Marie Rombouts (productie fictie), Manu Hartsuijker (productie documentaire), Gerben Molenaar (productie shorts) en Keren Cogan (produceren en inspiratie). Jennifer van Balkom geeft het unieke vak ‘succes’. Het management team bestaat uit Amy Babtist en Bart Verdult. Als rector is aangesteld filmproducent Emjay Rechsteiner, die bij Staccato 20 films maakte en de afgelopen jaren bij EYE werkte als conservator. Net als de docenten werkt Rechsteiner part-time voor de school en blijft hij volop actief in het filmvak.
ACHTERGROND
De Amsterdam Film School leidt studenten op hun creativiteit optimaal te benutten en hun succes positief te beïnvloeden. De basis-opleidingen ‘Verhalend Filmmaker’ en ‘Digitaal Filmmaker’ duren elk 6 maanden, waarbij alle vakken ook als individuele modules zijn te volgen.
In de basis opleiding ligt de nadruk vanaf dag één op filmen en het opbouwen van een portfolio. Aan de hand van praktijkopdrachten leren de studenten een script schrijven, een camera bedienen, een film regisseren en monteren of 3D-animaties maken. De unieke lessen ‘inspiratie’ en ‘succes’ lopen daar als een rode draad doorheen. De huidige eerste lichting studenten varieert in leeftijd van 21 tot 56 jaar en kenmerkt zich, volgens Rechsteiner, door een enorme gedrevenheid.
Naast de basisopleiding biedt de Amsterdam Film School ook verdiepende programma’s voor meer ervaren filmmakers aan in de vorm van avondsessies en applicatie-trainingen.
Data van proeflessen zijn te vinden op:
Bron: Amsterdam Film School