Nederlandse filmstudent wint grote prijs

De Nederlandse film Sacred Defense van regisseur Nima Mohaghegh is bekroond als een van de beste studentenfilms ter wereld.

Het drama heeft een CILECT Award gewonnen, een van de prijzen die jaarlijks worden uitgereikt door de mondiale koepelorganisatie van filmscholen. Dat heeft de Nederlandse Filmacademie woensdag laten weten.

Sacred Defense heeft de prijs gewonnen in de categorie fictie. De uitreiking vindt plaats op 13 oktober in Los Angeles. De film vertelt het verhaal van Reza (Saman Amini), die tijdens de oorlog tussen Irak en Iran soldaten mentaal moet voorbereiden op het slagveld.

Zijn twijfels over het nut van de strijd groeien als zijn dertienjarige zoon Amin (Benham Pirzadeh) zich meldt als rekruut.

De film werd geschreven door Pieter van den Berg en geproduceerd door Bas Broertjes en Aydin Dehzad. In totaal stuurden 110 filmscholen titels in voor de prijs.

De andere Nederlandse inzending, de documentaire Lokroep, eindigde in de categorie documentaire op de vierde plaats. Het is niet de eerste maal dat Sacred Defense in de prijzen valt.

De film won de VERS Awards XL Publieksprijs en werd genomineerd voor een Studenten Oscar.

Bekijk de film hier.

Bron: Nu.nl