AANMODDERFAKKER in première op het Nederlands Film Festival

De tragikomedie AANMODDERFAKKER van regisseur Michiel ten Horn (DE ONTMAAGDING VAN EVA VAN END) beleeft op dinsdag 30 september zijn première op het Nederlands Film Festival in TivoliVredenburg. Hoofdrollen worden gespeeld door Gijs Naber, Roos Wiltink, Yannick van de Velde en Anniek Pheifer.

AANMODDERFAKKER is een coming of age film maar dan zo’n 15 jaar te laat. De film gaat over de tweeëndertigjarige lamzak en eeuwige student Thijs, die op een relaxed tempo door zijn leven vol bier, chicks en een occasional shift in een sfeerloze mediagigant sloft. Als Thijs weer eens een wasje wil draaien bij zijn zus treft hij niet haar semi-perfecte gezin, maar de oppas aan: de zestienjarige Lisa, een jongvolwassen meisje met torenhoge ambities. Lisa heeft ongewild invloed op het bewustzijn van Thijs en boort een diep weggestopte onvrede over zijn eigen passiviteit aan.

Regisseur Michiel ten Horn werd na het succes van zijn debuutfilm DE ONTMAAGDING VAN EVA VAN END door het toonaangevende Amerikaanse filmblad Variety uitgeroepen tot een van de 10 European directors to watch. AANMODDERFAKKER is zijn tweede speelfilm. Het scenario is wederom geschreven door Anne Barnhoorn, die eerder met het scenario van DE ONTMAAGDING VAN EVA VAN END de Zilveren Krulstaart en de Prix Geneve Europa heeft gewonnen.

AANMODDERFAKKER is geproduceerd door Pupkin in coproductie met AVROTROS, en is tot stand gekomen met steun van het CoBO. Distributeur Wild Bunch brengt de film later dit jaar in de Nederlandse bioscopen.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van woensdag 24 september tot en met vrijdag 3 oktober in Utrecht. Bekijk het allerlaatste (Nederlandse) filmnieuws en het festivalnieuws op filmfestival.nl #nff2014

Bron: Nederlands Film Festival