Deens/Zweeds/Nederlandse coproductie The Commune van Thomas Vinterberg ondersteund

De nieuwe speelfilm van de Deense regisseur Thomas Vinterberg The Commune wordt door het Nederlands Filmfonds gesteund met een realiseringsbijdrage van € 200.000.

De Nederlandse co-producent is Topkapi Films. Hoofdproducent Zentropa Entertainment Denemarken heeft films van eigenzinnige makers als Lars von Trier, Susanne Bier en Thomas Vinterberg op naam staan. De Zweedse coproducent is Zentropa International Zweden. Wild Bunch Benelux zal de film in de Benelux distribueren.

Vinterberg brak in 1998 door met het gelauwerde Festen en oogstte vorig jaar veel lof en een Oscarnominatie voor zijn film Jagten. De Nederlandse betrokkenheid bij de film bestaat uit Kostuumontwerp (Ellen Lens), Make up artist, Composer, Muzikanten, Special Effects en huur van camera equipment. De opnames starten dit najaar.

The Commune (Kollektivet), geschreven door Tobias Lindholm (Borgen, Jagten) en Thomas Vinterberg, is het pijnlijke en ontroerende verhaal over een prille commune tijdens de jaren ’70 waar individuele verlangens genadeloos botsen met het utopische ideaal van volledig samenzijn.

Bron: Nederlands Filmfonds