Amsterdamse filminstellingen introduceren educatief filmmenu

Tien Amsterdamse filminstellingen gaan samenwerken om filmeducatie een prominentere plaats te laten krijgen binnen het aanbod van Amsterdamse basis- en middelbare scholen. Daarvoor hebben zij het Amsterdams Filmmenu bedacht.

Het menu is een bundeling van diverse filmeducatieve projecten die de individuele instellingen al hebben ontwikkeld. Een belangrijk onderdeel van de nieuwe opzet is een gratis adviesgesprek voor scholen met een onderwijsadviseur. Hij kan scholen adviseren over wat het beste bij de school en het curriculum past.
De instellingen hebben het initiatief genomen omdat zij vinden dat er in Amsterdam te weinig aandacht is voor film in het onderwijs.  Zij vinden dat ‘het leren omgaan met en het gebruiken van beeldtaal essentieel is in onze gemedialiseerde samenleving’, zo laten ze weten in een verklaring.

De instellingen die samenwerken zijn: Bekijk ‘t, Cinekid, EYE, Fantastisch Kinderfilm Festival, De frisse blik, IDFA, Imagine Film Festival, Het Ketelhuis, Movies that Matter en Rialto. EYE treedt ook op als coördinator van het menu.

Bron: Holland Filmnieuws