Nieuwe editie van het Schrijfpaleis op 26 september 2014

Dit Schrijfpaleis wordt een bijzondere editie, want in het kader van een uitwisseling met het filmfestival in Oostende, worden in samenwerking met het Scenaristengilde, ook Vlaamse scripts gelezen in Nederland en Nederlandse scripts in Vlaanderen.

We nodigen voor Utrecht ook Vlaamse acteurs uit om de scripts te lezen. Houd dus zowel 26 september als 19 september (Filmfestival Oostende) vrij, want misschien word je script wel in Oostende gelezen!

Wij bieden de unieke gelegenheid om je script tot leven te zien komen onder regie van Arno Dierickx. We zijn trots te kunnen melden dat de geselecteerde scripts gelezen worden door Elisa Beuger, Jappe Claes, Maaike Neuville en Matthijs van de Sande Bakhuyzen. Ook is er weer een panel van experts die je verder helpen met tips en adviezen. Zorg dat je script ontdekt wordt! Niet alleen worden drie scripts op die dag voorgedragen, daarnaast maak je ook kans op een schriftelijke inhoudelijke reactie van onze nieuwe vaste script-editor Mike van Diem!

Deadline voor inzenden is dus 24 augustus 2014. Je kunt je werk sturen naar schrijfpaleis@vsenv.nl. Het hele script (indien mogelijk), maar in ieder geval een synopsis en een selectie van ± 10 pagina’s die je wil laten lezen.

Tot vrijdag 26 september tijdens het Nederlands Film Festival in Hoogt1 in Utrecht. De online kaartverkoop start op woensdag 27 augustus via www.filmfestival.nl.

Bron: Het Schrijfpaleis