INFILTRANT met Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar in première op het Nederlands Film Festival

Het aangrijpende misdaaddrama van regisseur Shariff Korver INFILTRANT beleeft op zaterdag 27 september zijn Nederlandse première op het Nederlands Film Festival. De film gaat over de jonge agent Sam (Nasrdin Dchar) die infiltreert in een Marokkaanse drugsfamilie. Vandaag werd bekend gemaakt dat de film tijdens het Toronto International Film Festival in wereldpremière gaat.

Hoewel zijn Marokkaanse vader fysiek nauwelijks aanwezig was, heeft die wel zijn stempel gedrukt op de opvoeding van Sam. Door zijn afkomst voelde de bij zijn Nederlandse moeder opgegroeide jonge agent zich altijd een buitenbeentje. Met zijn enorme geldingsdrang laat Sam zich overhalen om te infiltreren in een Marokkaanse drugsfamilie. Als hij daar de warmte en acceptatie ontvangt die hij bij zijn eigen familie en in het politiekorps altijd gemist heeft, raakt hij langzaam verstrikt in een loyaliteitsconflict.

De rol van Sam wordt gespeeld door Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar (RABAT). Verder spelen Walid Benmbarek (LOVERBOY), Rachid el Ghazaoui (beter bekend als rapper Appa) en Betty Schuurman (KARAKTER) belangrijke rollen in de film.

INFILTRANT is het solo speelfilmdebuut van regisseur Shariff Korver, die samen met Rogier de Blok, (MY LIFE ON PLANET B en R U THERE) tekende voor het scenario. De film wordt geproduceerd door Lemming Film in coproductie met de NTR in het kader van De Oversteek, een samenwerking tussen publieke omroep, Nederlands Filmfonds, Mediafonds en het CoBO. Distributeur Wild Bunch brengt de film vanaf donderdag 23 oktober in de Nederlandse bioscopen.

Bron: Nederlands Film Festival