HBO zendt Emmy’s voor heel Nederland uit

HBO Nederland zendt eind augustus de 66e uitreiking van de Primetime Emmy Awards uit. De ceremonie is ook voor niet-abonnees gratis te zien. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Emmy’s dat dit in Nederland het geval is.

Dat heeft HBO dinsdag laten weten.

De Amerikaanse betaalzender maakt kans op een groot aantal beeldjes voor populaire series als Game of Thrones, True Detective, Veep en de film A Normal Heart. In de uren voorafgaand aan de uitreiking van de Emmy’s is een aantal afleveringen van deze series gratis te zien. Ook wordt A Normal Heart uitgezonden.

Het is voor het eerst in de twee jaar dat HBO Nederland bestaat dat een van de zenders een halve dag achter de decoder vandaan wordt gehaald. Alle tv-aanbieders in Nederland doen mee. HBO volgt hiermee kanaal Film1, die al een aantal jaren de Oscarceremonie op deze manier voor iedereen toegankelijk maakt.

HBO 2 is van maandag 25 augustus 16.50 uur tot en met dinsdagochtend 26 augustus 6.00 uur gratis te kijken voor alle Nederlanders. De Emmy-ceremonie, die die nacht tussen 2 en 5 uur plaatsvindt, is ook live te zien via de website van HBO Nederland.

Bron: Nu.nl