Grote Europese subsidie voor producent Rinkel Film

Producent Rinkel Film, maker van succesfilms als Van God los, Lucia de B. en Oorlogsgeheimen, heeft een bijzondere Europese subsidie binnengesleept.

Het gaat om een bijdrage van Creative Europe, een organisatie die namens de Europese Commissie opmerkelijke bijdragen aan de Europese cultuur beloont.

Rinkel Film wordt geprezen als een ‘uitdagende, internationaal georiënteerde productiemaatschappij met inventieve marketingstrategieën’. De financiële injectie, die maar een aantal maal per jaar wordt gegeven, zorgt ervoor dat Rinkel Film al aangekondigde titels als Een echte van Meegeren, over de beroemde meestervervalser, en het romantische drama Rafael eerder in productie kan nemen. Het is de bedoeling dat Een echte Van Meegeren, met in de hoofdrol Tygo Gernandt, nu in de zomer van 2015 al wordt opgenomen.

Rinkel Film ontving de bijzondere subsidie eerder al in 2004. Op dit moment is van de producent nog de film Oorlogsgeheimen in de bioscoop te zien. De verfilming van het boek van Jacques Vriens vertelt over de vriendschap van twee tienerjongens die tijdens de Tweede Wereldoorlog onder druk komt te staan als blijkt dat hun vaders in de strijd lijnrecht tegenover elkaar staan.

Bron: RTL