Cannes hits in première op PAC-festival

Een aantal hits van het festival van Cannes is begin oktober voor het eerst in Nederland te zien tijdens de elfde editie van het PAC-festival van bioscoopexploitant Pathé.

Het gaat om de muziekfilm Whiplash, de Britse feelgood-komedie Pride en het Argentijnse wraakepos Wild Tales.

Whiplash, die op het festival van Cannes een twaalf minuten durende staande ovatie kreeg, gaat over de 19-jarige Andrew (Miles Teller) die de beste jazzdrummer van de wereld wil worden.

Op het conservatorium botst hij echter flink met zijn docent, de onconventionele dirigent Fletcher (J.K. Simmons). De coming of age-film van regisseur Damien Chazelle wordt al getipt als goede kanshebber bij de uitreiking van de Oscars volgend jaar.

De Britse tragikomedie Pride vertelt het waargebeurde verhaal van een groep Londense homo’s die zich in 1984 solidair verklaarden met de stakende mijnwerkers.

Dankzij deze ongebruikelijke verbroedering werden uiteindelijk homorechten in de Britse wet opgenomen. Hoofdrollen in de film, die werd bekroond met een Queer Palm voor beste gaytitel in het programma van Cannes, zijn voor acteurs Bill Nighy en Imelda Staunton.

Verzameling
De Argentijnse thriller Wild Tales van producent Pedro Almodovar is een verzameling korte verhalen over mensen die wraak willen nemen. De film draaide in Cannes dit jaar in de competitie om de Gouden Palm.

Het populaire PAC-festival vindt dit najaar plaats op 5 oktober in elf grote steden. De kaartverkoop gaat 21 augustus van start. Alle drie de titels die op het PAC-festival hun premiere beleven, zijn in november door het hele land in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bron: Nu.nl