Arne Toonen maakt film over ‘playboypriester’

Regisseur Arne Toonen gaat een film maken over Joep Haffmans, de Limburgse ‘playboypriester’. Dat heeft producent Rinkel Film vandaag bekendgemaakt. De titel van het project is In Gods naam.

Haffmans volgde in de jaren zeventig een opleiding tot priester, en leerde hier onder meer dat het is toegestaan te zondigen zolang je er daarna maar heel veel spijt van hebt. Daarom was Haffmans in de periode daarna even gemakkelijk achter de kansel als in het bordeel of de kroeg te vinden. Op die manier, stelde hij, kon hij zijn parochianen uit eerste hand vertellen over de slechte verleidingen van het leven. De grens was echter bereikt toen Haffmans collectegelden ging gebruiken voor enorme feesten met drugs en vrouwen.

Het scenario van In Gods naam wordt geschreven door Jan Eilander en Michel Sluysmans. Acteurs zijn nog niet bekend. Het is de bedoeling dat de film medio 2015 wordt opgenomen. Regisseur Arne Toonen, de echtgenoot van Birgit Schuurman, maakt eerder de hitfilm Dik Trom en de actiekomedie Black out, die onlangs in de Amerikaanse bioscopen draaide.

Op dit moment is hij bezig met de jeugdfilm De Boskampi’s, over een jongen die probeert het pesten op school te stoppen door te zeggen dat zijn gezin lid is van de maffia.

Bron: AD