Toekenningen vrijplaats bewezen scenariotalent

Het Filmfonds heeft twee bijdragen van € 15.000 toegekend in het kader van de regeling Vrijplaats voor bewezen scenariotalent: aan Rogier de Blok en Marcel Visbeen.

De regeling is bedoeld voor scenaristen die eerder tenminste twee scenario’s voor in de bioscoop uitgebrachte speelfilms hebben geschreven. Met deze bijdrage kunnen zij binnen een jaar in alle vrijheid een speelfilmscenario ontwikkelen.

Rogier de Blok zal zijn scenario ontwikkelen voor het tragikomische arthouse project Zaï zaï zaï, een rauwe lofzang op het leven en de liefde. Rogier de Blok schreef eerder de scenario’s van  De Nieuwe Wereld (2013), Cabo (2012), My Life on Planet B(2012) en RU there (2010).

Marcel Visbeen schreef naast veel televisiedrama met Anke Boerstra de speelfilm Linoleum (2008), met Hugo HeinenStaatsgevaarlijk (2005) en Novellen: Blackout (2001). Hij ontwikkelt binnen de Vrijplaats het arthouse project Ravage over de verwoestende kracht van de liefde.

Er zal een tweede indiendatum zijn voor de Vrijplaats voor bewezen scenariotalent op dinsdag 21 oktober 2014. Het aanvraagformulier staat vanaf 9 september online.

Bron: Nederlands Filmfonds