Jongens gaat naar groot jeugdfilmfestival

De Nederlandse film Jongens van regisseuse Mischa Kamp is geselecteerd voor het Giffoni International Filmfestival in Italië. Dit is een van de grootste kinderfilmfestivals ter wereld.

Eerder werden hier ook Nederlandse films als Het Paard van Sinterklaas, Spijt! en De Groeten van Mike! vertoond. Die laatste twee vielen vorig jaar zelfs in de prijzen. Regisseuse Kamp en hoofdrolspelers Gijs Blom en Ko Zandvliet zijn de komende week bij de vertoningen aanwezig.

Het is niet het eerste grote festival waar Jongens wordt vertoond. Eerder viel de Nederlandse productie enorm in de prijzen op het Zlin Festival in Tsjechië, het oudste kinderfilmfestival ter wereld. Hier won de tienerfilm, die vertelt over twee 15-jarige hardlopers die verliefd op elkaar worden, de jury- en publieksprijs en werd Gijs Blom bekroond als beste acteur.

De telefilm doet het sowieso erg goed in het buitenland. Jongens is inmiddels al aan zes landen verkocht.

Het succes is opmerkelijk omdat Jongens in Nederland in eerste instantie alleen maar op televisie te zien is geweest. De film werd eerder dit jaar uitgezonden in het kinderprogramma Zapp en oogstte veel positieve reacties op Twitter.

Bron: nu.nl