Première TRIPPEL TRAPPEL DIERENSINTERKLAAS op het Nederlands Film Festival

Nederland is een animatiefilm rijker. Op zondagochtend 28 september gaat de avontuurlijke en ontroerende familiefilm TRIPPEL TRAPPEL DIERENSINTERKLAAS in première tijdens het Nederlands Film Festival in TivoliVredenburg.

Na alle Disney films die de afgelopen jaren zijn uitgebracht is er nu een Nederlandse animatiefilm als waardige concurrent in dit genre. Een uniek project want nooit eerder is een Nederlandse animatiefilm uitgebracht die helemaal is gebaseerd op een origineel verhaal. In de film van Albert ‘t Hooft en Paco Vink zijn de stemmen van Georgina Verbaan, Hans Somers, Kasper van Kooten, Bartho Braat en Reinder van der Naalt. TRIPPEL TRAPPEL DIERENSINTERKLAAS is na de première vanaf 8 oktober overal te zien in de bioscopen.

In TRIPPEL TRAPPEL DIERENSINTERKLAAS willen de huisdieren ook eens Sinterklaas vieren. Waarom krijgen zij eigenlijk geen cadeaus op pakjesavond, zij zijn toch ook altijd braaf geweest? Ze besluiten zelf een verlanglijstje te maken. Het is wel al bijna pakjesavond dus brengen de stoere Fretje, de komische Takkie en de verlegen Kari de kanarie de lijstjes zelf naar de Sint. Het wordt een spannende tocht langs grote en kleine gevaren. Eenmaal op de boot aangekomen lijkt hun plan zelfs bijna te mislukken door de hebberige en manipulatieve Rat. De dieren stellen alles in het werk om met hulp van Sinterklaas terug te komen met cadeaus en zo eindelijk een keer Dierensinterklaas te kunnen vieren…

Lange tijd leek het produceren van een lange animatiefilm onhaalbaar in Nederland. In 2014 lijkt die barrière beslecht met de premières van zowel TRIPPEL TRAPPEL DIERENSINTERKLAAS als eerder PIM & POM: HET GROTE AVONTUUR.

De film is 2D handgetekend op de computer, een bewuste keuze van de makers. ‘We geloven in de (aantrekkings)kracht van getekende film. Zeker voor jonge kinderen is de film goed ‘leesbaar’. Het is gestyleerde vormgeving zonder de overbodige franje in de derde digitale dimensie.’ Aldus il Luster, initiatiefnemers en producenten van de film.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van woensdag 24 september tot en met vrijdag 3 oktober in Utrecht. Bekijk het allerlaatste (Nederlandse) filmnieuws en het festivalnieuws op filmfestival.nl #nff2014

Bekijk hier de speciale NFF-teaser van TRIPPEL TRAPPEL DIERENSINTERKLAAS:

Bron: Nederlands Film Festival