LAFF wordt OFICINE / Gratis Openluchtfilm

Het feit dat het Latin American Film Festival (LAFF) niet meer bestaat wil niet zeggen dat de Latijns-Amerikaanse film weg is uit Nederland. Integendeel, er is een nieuw platform geboren uit het LAFF, dat ervoor gaat zorgen dat de Latijns-Amerikaanse film opnieuw onder de aandacht gebracht wordt: OFICINE.

OFICINE is een initiatief van een aantal oud-medewerkers van het LAFF die zich in blijven zetten om de Latijns-Amerikaanse film onder de aandacht van het Nederlandse en Belgische publiek te brengen.

OFICINE

– promoot de Latijns-Amerikaanse film in Nederland
– ondersteunt bij distributie van Latijns-Amerikaanse films
– programmeert voor festivals en theaters
– verzorgt lezingen, workshops en seminars rondom Latijns-Amerikaanse cinema
– coacht, adviseert en (co-)produceert Latijns-Amerikaanse (co-) producties

GRATIS OPENLUCHT FILMVERTONING

Het Louis Hartlooper Complex (LHC), bakermat en thuishaven van het LAFF, bestaat tien jaar. Om dit te vieren zijn wij benaderd met de vraag een actuele, zomerse Latijns-Amerikaanse film te programmeren. Dat wilden wij wel.

Op donderdag 24 juli tegen zonsondergang vertonen we in samenwerking met LHC en Solar Cinema het Chileense Gloria van Sebastian Lelio. Gloria is een heerlijk feel good verhaal over de 58 jarige Gloria die nog steeds op zoek is naar haar ware liefde. Ze struint feestjes voor singles af, in de hoop de ware daar te treffen. Wanneer ze Rodolfo ontmoet lijkt de zoektocht eindelijk voorbij te zijn…

MEER OFICINE?

Heb je zelf een plan, wens of idee omtrent de Latijns-Amerikaanse film en heb je advies of ondersteuning nodig, aarzel niet ons te contacteren!

We hopen jullie te ontmoeten op het Ledig Erf of anders op een volgende Latijns-Amerikaanse activiteit!

Met zomerse groet,
Irma Dulmers, Jessica de Jaeger, Janneke van Laar en Stien Meesters

Bron: Oficine