Acteur Tygo Gernandt roept op filmproject Shortcutz Amsterdam te steunen

Acteur Tygo Gernandt doet een oproep om Shortcutz Amsterdam te steunen, een project dat beginnende en ervaren filmmakers samenbrengt door iedere week korte films van nieuw Nederlands talent en van gevestigde namen uit de filmindustrie te vertonen. De bekende acteur is tevens Ambassadeur van Shortcutz Amsterdam.

Op een video voor een crowdfunding actie vertelt Gernandt dat “beginnende filmmakers geen platform hebben om hun films te vertonen. Wij bieden dat platform: een kans om hun fans te ontmoeten en kennis uit te wisselen met Nederlands beste filmmakers, acteurs en regisseurs.

Gernandt staat niet alleen. Ook andere bekende Nederlanders uit de filmwereld zijn te zien in de video. Monic HendrickxHugo MetsersGeorge Sluizer en Rudolf van den Berg geven hun steun aan het project.

De actie gaat deze week van start na een feest afgelopen zondag in De Kring, waar verschillende artikelen uit Nederlandse filmsets werden geveild onder leiding van acteur Bert Hana. Ook waren acteur en regisseur Hugo Metsers, regisseur Maarten Treurniet en regisseur en producent Jan Doense de in-house DJ’s voor de avond.

Verder zegt Gernandt: “Dit podium biedt een rijkdom aan nieuwe ideeën, verhalen, beelden en dus prachtige films die anders niet gezien zouden worden.

In haar wekelijkse sessies heeft Shortcutz Amsterdam sinds januari 2013 meer dan 180 films vertoond. De organisatie heeft ook meer dan 100 gasten verwelkomd en meer dan 20 samenwerkingen zijn ontstaan dankzij dit initiatief.

Het project heeft de steun van een groep juryleden die de beste film van de maand kiest en – op het einde van het jaar – de allerbeste film bekroont met een prijs van €15.000 voor een nieuwe productie.

Naast Gernandt zijn er ook de volgende namen in de jury te vinden: actrice Hanna Verboom, acteur Vincent van Ommen, regisseur George Sluizer, regisseur Mijke de Jong, producent Jeroen Koolbergen, producent Harmen Jalvingh, Eye programmeur René Wolf, EU1 mede-oprichter Marko van Kampen, Mediamatic directrice Jans Possel en street-artist Laser 3.14.

Op de crowdfunding video legt Gernandt uit hoe belangrijk het is om Shortcutz te steunen. Volgens hem zullen filmmakers aan hun eigen toekomst bijdragen, terwijl filmliefhebbers invloed hebben op het soort film dat ze graag willen zien in Nederlandse bioscopen.

De acteur sluit zijn oproep af met een duidelijk bericht: “Steun de Nederlandse film, steun Shortcutz.

De video is te zien op de pagina van Voor de Kunst: http://bit.ly/U0leyG

Shortcutz Amsterdam heeft nu een zomerpauze en is terug met haar gratis wekelijkse dinsdagavondsessies in De Kring op 16 september.

Bron: Shortcutz Amsterdam