Oproep DUTCH CROSS OVER 2014

Het Nederlands Filmfonds stimuleert in 2014 wederom de productie van twee Nederlandse artistieke cross over films: auteursfilms met culturele waarde die de potentie hebben om een bioscooppubliek in binnen- en buitenland te bereiken waarbij de bezoekersprognose voor Nederland minimaal 50.000 bezoekers of meer is.

Vorig jaar werden voor het eerst twee filmplannen voor Dutch Cross Over geselecteerd: Beyond Sleep (producent Keyfilm, regisseur Boudewijn Koole) en Brimstone (producent N279 Entertainment, regisseur Martin Koolhoven).

Professionele speelfilmproducenten die tenminste twee speelfilms hebben geproduceerd die in de bioscoop zijn uitgebracht worden uitgenodigd om filmplannen in te dienen. Per film bedraagt de maximale realiseringsbijdrage € 800.000.

Het aanvraagformulier voor DUTCH CROSS OVER  2014 is beschikbaar begin augustus op www.filmfonds.nl. Aanvragen kunnen tot en met 9 september 2014 tot uiterlijk 17.00 uur digitaal worden ingediend bij het Nederlands Filmfonds. Kijk hier voor de volledige oproep.

Bron: Nederlands Filmfonds