Nieuwe Nederlandse speelfilms ondersteund

De speelfilms Doe Maar van regisseur Pim van Hoeve, scenarist Pieter Bart Korthuis en producent NL Film & TV, De Helleveeg van regisseur/scenarist André van Duren en producent Sigma Pictures Productions en Railmovie van regisseur/scenarist Eddy Terstall en producent Submarine worden door het Nederlands Filmfonds gesteund met een realiseringsbijdrage.

De speelfilm Doe Maar ontvangt een realiseringsbijdrage van € 500.000.
Regie: Pim van Hoeve
Scenario: Pieter Bart Korthuis
Producent: NL Film & TV
Logline: Tegen de achtergrond van de ontruiming van een kraakpand aan de Vondelstraat, waarbij de overheid tanks inzette tegen zijn eigen burgers, ontdekken twee jonge krakers dat er maar een echte waarheid is: de liefde.

De speelfilm De Helleveeg ontvangt een realiseringsbijdrage van € 500.000.
Regie en scenario*: André van Duren
Producent: Sigma Pictures Productions
Logline: Een tragikomedie waarin de relatie tussen een rancuneuze tante en haar 12 jaar jongere neef centraal staat. Gedurende de film komen we er samen met de neef achter wat de woede van tante heeft veroorzaakt. Wanneer de waarheid over tantes jeugd bekend wordt rest slechts huiver en berusting.
* Boekverfilming van De Helleveeg van A.F.Th. van der Heijden, uitgeverij De Bezige Bij

De lowbudget speelfilm Railmovie krijgt een realiseringsbijdrage van € 200.000
Scenarist en regisseur: Eddy Terstall
Co-scenarist en co-regisseur: Erik Wünsch
Producent: Submarine, Coproducenten: Fu Works en OneBigAgency
Logline: Liza is op haar derde verlaten door haar vader Mauro. Als ze een kind krijgt, probeert ze contact met hem te zoeken, maar telkens tevergeefs. Dan benadert Mauro Liza. Hij nodigt haar uit naar Venetie en neemt haar mee op een treinreis. Het wordt een emotionele roadtrip door de Balkan waarin Liza zichzelf leert kennen en ontdekt waarom Mauro alsnog contact zocht: hij is ongeneeslijk ziek.

De bijdrage van het Filmfonds is de slotfinanciering voor Railmovie. De opnames starten al op15 juli en de film wordt begin 2015 in de bioscopen uitgebracht. Railmovie is de tweede lowbudget speelfilm die het Nederlands Filmfonds ondersteunt in 2014. Eerder dit jaar heeft Prins van Sam de Jong, geproduceerd door 100% Halal, een realiseringsbijdrage ontvangen. Prins wordt van 14 juli tot 16 augustus gedraaid en zal in de loop van 2015 te zien zijn.

Bron: Nederlands Filmfonds