Bioscopen overwegen verbod Google Glass

De Nederlandse bioscopen denken na over een verbod van Google Glass in de filmzalen. Dat heeft de NVB, de koepelorganisatie van de bioscopen, zaterdag laten weten.

‘We overwegen het’, bevestigt voorzitter Ron Sterk. Hiermee zou Nederland de Britse collega’s volgen. Die stelden eerder deze week een verbod in op het dragen van de bril in de zalen omdat hiermee gemakkelijk films kunnen worden opgenomen.

De NVB heeft contact gehad met de Engelse bond om informatie in te winnen over zo’n eventueel verbod. Google Glass wordt daar nu beschouwd als camera, die ook verboden zijn in zalen om piraterij en illegale verspreiding van films tegen te gaan. Vooral het feit dat Google Glass op het hoofd wordt gedragen en daardoor in een donkere zaal voor personeel moeilijk zichtbaar is, baart de bioscopen zorgen.

Het is trouwens in de foyers niet verboden Google Glass te dragen. Bezoekers wordt pas gevraagd de apparaten af te doen wanneer het licht in de zaal wordt gedimd.

De brillen zijn vanaf deze week officieel te koop in het Verenigd Koninkrijk. Groot-Brittannië is daarmee het eerste land na de VS waar de gadget wordt geïntroduceerd.

Bron: AD