Burny Bos Award 2014

BosBros bestaat dit jaar 25 jaar en ter ere van dit jubileum wordt een nieuwe jaarlijkse prijs in het leven geroepen voor het beste SCRIPTSCHRIJVERSTALENT in het genre FAMILIEFILM.

De Burny Bos Talent Award bestaat uit een geldprijs van €5.000,- en de garantie dat de winnaar het idee mag uitwerken tot een volledig script, onder deskundige begeleiding van BosBros. De Award zal worden uitgereikt tijdens het Cinekid Festival 2014 aan de scenarioschrijver die het beste filmconcept indient.

Elk jaar wordt een thema bepaald voor de wedstrijd en dit jaar is het thema Ruimtevaart. Ruimtevaarder André Kuipers heeft sinds zijn negende jaar gedroomd van een ruimtereis en zijn droom is uiteindelijk uitgekomen. André Kuipers en Burny Bos hebben besloten om hun kennis en expertise te bundelen en samen te werken aan een familiefilmavontuur voor de kerndoelgroep 8-12 jaar. Deze BosBros filmproductie laat de jeugd dromen van de ontdekking van het heelal en ruimte-avonturen.

Aan de basis van elke succesvolle film staat altijd het scenario, dat is het fundament. Burny Bos, filmproducent, oprichter van BosBros en van oorspong kinderboeken- en scenarioschrijver, weet dat als geen ander.

Scriptschrijverstalenten, ervaren of niet, worden uitgenodigd deel te nemen aan deze uitdaging.

Hoe werkt het:

Deelnemers leveren een filmconcept in met hun idee voor een nieuwe familiefilm, met als thema RUIMTEVAART. Het concept bestaat uit een synopsis (1-2 pagina’s), een kort treatment (max. 5 pagina’s), een korte beschrijving van de personages en hun ontwikkelingen en 2 uitgewerkte scènes.

De voorwaarden zijn hier te downloaden. De inzending sluit op 15 augustus 2014.

Een deskundige jury waarin Burny Bos (filmproducent), André Kuipers (astronaut), Tamara Bos (scenariste), Sannette Naeyé (directeur Cinekid), Fine Trossèl (conceptontwikkelaar), Dirk de Lille (MD Paradiso Films) en Dana Nechushtan (regisseuse) zitting hebben, buigt zich over de inzendingen en zal voor 15 september 2014 de 5 beste kandidaten uitnodigen voor een pitch van zijn of haar idee. De kandidaat krijgt dan 15 minuten de tijd voor een presentatie bij BosBros, waarin het concept verder kan worden toegelicht.

De 5 genomineerden worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking tijdens het Cinekid Festival, alwaar de winnaar bekend zal worden gemaakt door André Kuipers. Burny Bos zal de prijs: de Burny Bos Award en de cheque van €5.000,- overhandigen.

De winnaar mag bovendien het concept uitwerken tot een volledig script, onder deskundige begeleiding van BosBros. Daarvoor wordt een marktconforme vergoeding aangeboden.

De Burny Bos Talent Award zal vanaf 2014 jaarlijks worden uitgereikt. De regels voor deelname zijn hier beschikbaar.

Bron: BosBros