Nederlandse film Wolf wint prijs in Taiwan

De Nederlandse film Wolf heeft in het buitenland weer een grote prijs in de wacht gesleept. De thriller werd op het Filmfestival van Taipei bekroond met de Speciale Juryprijs. Dat heeft producent Habbekrats vrijdag gemeld.

De film draaide in Taipei in competitie. “Regisseur Jim Taihuttu weet het publiek met zijn gedurfde vertelperspectief mee te slepen in de neerwaartse spiraal waar zijn heetgebakerde hoofdpersonage in is beland”, aldus de jury.

“En terloops weet hij ook nog uitdagend commentaar te geven op de ervaringen van tweede generatie-immigranten.”

De film, die vertelt over een Noord-Afrikaanse jongen (Marwan Kenzari) die in een achterstandswijk probeert zijn weg in het leven te vinden, sleepte inmiddels al prijzen in de wacht in onder meer Spanje, Italië en Groot-Brittannië.

Wolf is verkocht aan meer dan tien landen, waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Canada, Zuid-Korea en een aantal Scandinavische landen. Zijn imposante vertolking heeft Kenzari onder meer een bijrol opgeleverd in de Amerikaanse thriller Autobahn, naast Oscarwinnaars als Anthony Hopkins en Ben Kingsley.

Regisseur Taihuttu werkt momenteel aan Ratu Adil, een film over de politionele acties. Ook in dit drama gaat Kenzari een hoofdrol spelen.

Bron: nu.nl