Plannen dansfilms Point Taken geselecteerd

Voor de vijfde editie van Point Taken zijn twee plannen voor een korte dansfilm geselecteerd. Son du serpent van choreograaf Feri de Geus, regisseur Tami Ravid en producent Family Affair Films en Perron 13 van choreograaf Klaus Jürgens, regisseur Camiel Zwart en producent Blackframe.

De twee films gaan in maart 2015 in première op Cinedans en worden uitgezonden door de NTR. In het najaar volgt een tweede indiendatum voor Point Taken 5. Deze datum wordt binnenkort op de website van het Mediafonds en Fonds Podiumkunsten vermeld.

Het Mediafonds en het Fonds Podiumkunsten organiseren in samenwerking met de NTR en Cinedans voor de vijfde keer het crossdisciplinaire dansfilmproject Point Taken. De vijfde editie bestaat uit vier korte dansfilms van circa acht minuten. Choreografen en filmers kunnen gezamenlijk met een eigen producent een aanvraag indienen voor een korte en eigenzinnige dansfilm. Tijdens een eerste selectieronde in juni 2014 zijn twee projecten geselecteerd die in maart 2015 tijdens Cinedans in première gaan en door de NTR worden uitgezonden op televisie. Een tweede selectieronde volgt in het najaar. De dan geselecteerde projecten zullen worden gerealiseerd voor Cinedans 2016. De films hebben een productiebudget van circa € 90.000.

Bron: Mediafonds