My Life on Planet B toch in bioscoop

De film My Life on Planet B, met in een belangrijke rol Penoza-acteur Raymond Thiry, krijgt toch nog een bioscooprelease.

De komedie over twee nerds, die in 2012 op het Nederlands Filmfestival de prijs van de MovieSquad Jongerenjury in de wacht sleepte, draait vanaf komende week in bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam. Mogelijk volgen daarna nog andere zalen.

My Life on Planet B vertelt over twee tieners die hun tijd het liefste doorbrengen met het kijken naar B-films en op hun blog daarover schrijven. In de realiteit hebben Neky (Serge Price) en Eppo (Rik Wezenberg) het echter niet gemakkelijk: Neky’s moeder is depressief en zijn vader zoekt zijn lol buiten de deur met een Thaise postorderbruid.

En de dikke Eppo is het pispaaltje van de hele school. De komst van een groep gothic-punkers in de wijk lijkt alles te veranderen. Thiry speelt de rol van de vader van één van de jongens.

De komedie is het speelfilmdebuut van de jonge regisseur Ivan Lopez Nunez, die eerder onder meer de voor een Emmy genomineerde serie Max & Billy’s Drill Machine Girl maakte.

Bron: nu.nl