Eerste Noors/Nederlandse documentaire krijgt realiseringssteun

De Noors/Nederlandse documentaire The Accidental Rockstar krijgt een realiseringstoekenning van € 50.000 van het Nederlands Filmfonds. Dit is de eerste toekenning binnen de samenwerkingsovereenkomst tussen het Nederlands Filmfonds en het Norwegian Film Institute (NFI) die vorig jaar werd getekend voor de coproductie van documentaires tussen beide landen.

The Accidental Rockstar
Regisseur: Igor Devold
Hoofdproducent: Medieoperatørene (Ingvil Gieske, Noorwegen)
Co-producenten: Aurora Film (Igor Devold – Noorwegen), Trueworks (Reinette van de Stadt – Nederland)
Logline: Helge Risa is een ongewone rock ster. Hij is religieus, verlegen en geen fan van rockmuziek. Op het podium wordt hij onderdeel van de magische wereld gecreëerd door Kaizers Orchestra. Maar wat gebeurt er wanneer je een decennium lang jezelf anders voordoet dan je bent?

De documentaire gaat over een Noorse rock ster die min of meer tegen zijn eigen wens in beroemd is geworden; hij heeft meer op met klassieke muziek en zeilen.

De samenwerkingsovereenkomst werd bekrachtigd op het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). Deze houdt in dat ieder fonds in een periode van twee jaar drie majoritaire lange documentaires uit het andere land kan ondersteunen met een minoritaire coproductiebijdrage van maximaal 50.000 euro per film. Op deze manier worden in totaal zes nieuwe lange documentaire-coproducties gestimuleerd.

Bron: Nederlands Filmfonds