Workshop: succesvol crowdfunden voor film

Filmliefhebbers droegen via CineCrowd al meer dan een miljoen bij aan de droom van filmmakers; hoe gaat dit in zijn werk? CineCrowd, het Nederlandse crowdfunding platform voor films, geeft op 18 juli een workshop voor filmmakers over succesvol crowdfunden voor film.

De financiering van films is (bijna) altijd een uitdaging. Echter, het kan ook de aftrap zijn van je filmpromotie en de kans om nu al publiek te binden aan je film. Crowdfunding maakt dit mogelijk. Maar hoe bereik jij als filmmaker de crowd? In de workshop “Succesvol crowdfunden voor film” zullen de oprichters van CineCrowd uitgebreid ingaan op alle in & outs van het crowdfunden, de valkuilen en hoe je meer dan alleen vrienden en kennissen kan betrekken in de financiering van je film.

In het tweede deel presenteren enkele filmmakers hun project en zal zowel het CineCrowd team als het publiek feedback geven hoe ze hun campagne kunnen opzetten en verbeteren.

Programma

14.30  | Inloop
15.00  | Workshop “Wie en waarom crowdfunden?”
15.50  | Pauze
16.00  | Case Presentatie crowdfund filmprojecten
17.20  | Borrel

Aanmelden kan via CineCrowd

De locatie
Cinema Lab 111,
Arie Biemondstraat 111
Amsterdam

De entree is €10,-, tenzij je al een project hebt aangemaakt op Cinecrowd.nl.

Over CineCrowd

CineCrowd is een nieuwe vorm van filmmaken waarbij het publiek zelf bepaalt welk filmproject ze interessant vinden en willen ondersteunen. De stichting is ontstaan uit de behoefte van een groep enthousiaste filmmakers om een alternatieve vorm van financiering mogelijk te maken. Daarnaast springt CineCrowd in op de behoefte vanuit particulieren & bedrijven om toegang te krijgen tot betrouwbare filmmakers met mooie film ideeën. Samen met het publiek maken zij het mogelijk om sneller films te maken, op de actualiteiten in te springen en bovendien het aanbod te vergroten.