BN’ers steunen nieuwe Nederlandse cinema

Op 6 juli komen BN’ers uit de film- en televisiewereld samen voor Shortcutz Amsterdam, een project dat een platform biedt aan nieuw Nederlands filmtalent door het wekelijkse vertonen van korte films en het samenbrengen van beginnende en ervaren filmmakers en hun publiek.

Zo’n 300 mensen zullen de zaal van De Kring Amsterdam vullen voor een feest waar de Nederlandse film wordt gevierd. De avond heeft tevens een crowdfunding component met als doel Shortcutz Amsterdam ook volgend seizoen te kunnen organiseren.

Acteur Tygo Gernandt, tevens ambassadeur van Shortcutz Amsterdam, zegt dat het initiatief “een platform is waar beginnende filmmakers gezien worden. Dit podium biedt een rijkdom aan nieuwe ideeën, verhalen, beelden en dus prachtige films die anders niet gezien zouden worden.”

Gernandt gaat zelf muziek draaien tijdens de avond samen met acteur en regisseur Hugo Metsers, producent en filmmaker Jan Doense en acteur en DJ Geza Weisz.

Ook zal de eerste filmveiling plaats hebben met artikelen uit Nederlandse films. Alle items worden gepresenteerd door regisseurs, acteurs of producenten die een connectie met de artikelen hebben:
Onder meer:
·      De scenario’s ‘Tirza’ en ‘Süskind’ met persoonlijke aantekeningen van regisseur Rudolf van den Berg – gepresenteerd door Van den Berg
·      De jurken van Katja Schuurman en Ellen Ten Damme in ‘No Trains, No Planes’ – gepresenteerd door regisseur Jos Stelling
·      Gerard Tholen’s (†) bril en zakdoek van ‘De Illusionist’ en ‘De Vliegende Hollander’ – gepresenteerd door Jos Stelling
·      Een veldflesk (WO II model) uit ‘De Zondagsjongen’ – gepresenteerd door regisseur Pieter Verhoeff
·      Muntzaken uit ‘João en het Mes’ van George Sluizer – gepresenteerd door zijn dochter Anouk Sluizer
·      Prothetisch hoofd van ‘Frankenstein’s Army’ – gepresenteerd door de prothetisch maker Rogier Samuels
·      Handdoek gebruikt door Gijs Scholten van Aschat in De Poel – gepresenteerd door de producent van de film Jan Doense
·      Tygo Gernandt’s jas in Van God Los – gepresenteerd door Gernandt
·      Strandlaken van ‘Zomerhitte’ – gepresenteerd door de producent van de film (regisseur) Ate de Jong
·      En meer…

Ook regisseur Marco Grandia gaat een andere kant van zichzelf laten zien met een magische show.

Al het ingezamelde geld met kaartverkoop en de veiling gaat naar het project. De crowdfunding campagnevideo wordt ook gepresenteerd tijdens de avond. De video is een oproep door Shortcutz Amsterdam Ambassadeur Tygo Gernandt: “Als je Shortcutz Amsterdam steunt, steun je de ‘nieuwe’ Nederlandse film.”

Het feest is toegankelijk voor iedereen. Kaarten zijn nu al te koop in een pre-sale met korting (€13): bit.ly/sc6july (op de dag zelf: €15)

Over Shortcutz Amsterdam
Shortcutz Amsterdam is het snelst groeiende filmplatform in Nederland met een jaarlijks publiek bereik van 1 miljoen mensen.
Sinds januari 2013 heeft Shortcutz Amsterdam meer dan 180 films of fragmenten van speelfilms vertoond en 100 gasten verwelkomd tijdens haar wekelijkse sessies.
Iedere maand wordt de beste film gekozen en in januari bekroont Shortcutz Amsterdam de beste film van het jaar in haar jaarlijks prijsuitreiking in Eye.
Door haar samenwerkingen zijn er 11 korte films van beginnende filmmakers die aan de Shortcutz Amsterdam competitie meedoen ook in Eye vertoond.  Maandwinnaars krijgen ook de kans om hun films te verkopen naar Shorts TV.
Tijdens de sessies zijn er ook tientallen samenwerkingen ontstaan tussen ervaren en beginnende filmmakers.

Ambassadeur
Tygo Gernandt (acteur)

Jury
Tygo Gernandt (acteur), George Sluizer (regisseur), Hanna Verboom (actrice), Jeroen Koolbergen (producent), Mijke de Jong (regisseur), Vincent van Ommen (acteur), Harmen Jalvingh (producent), Laser 3.14 (Street-artist), René Wolf (Eye), Jan Possels (Mediamatic), Alexander Tempel (Artists Not Armies), en Marko van Kampen (EU1).

 

Voor meer informatie: www.facebook.com/ShortcutzAmsterdam