Huub Stapel en Anna Drijver in eerste serie Videoland

Videoland lanceert in maart 2015 zijn eerste eigen serie: Zwarte Tulp. Grote rollen in de reeks worden gespeeld door Huub Stapel, Anna Drijver en Benja Bruijning.

Dat heeft Videoland maandag bekendgemaakt.

Ook Linda van Dyck, Roeland Fernhout, Gijs Naber, Marcel Musters, Willem Voogd en Raymond Thiry hebben vaste rollen in de serie. De regie is in handen van Ben Sombogaart (De Storm, De Tweeling). De producent is NL Film (Penoza).

De dramaserie vertelt over twee families in de bollenstreek die allebei proberen een zeldzame nieuwe zwarte tulp te kweken.

Video-on-demand
Zwarte Tulp is de eerste Nederlandse serie die exclusief wordt geproduceerd voor een video-on-demand-platform. Het eerste seizoen is in maart 2015 in zijn geheel tegen betaling te downloaden bij Videoland Unlimited. Daarnaast zijn de losse afleveringen per stuk te huur.

Met dit initiatief wil Videoland zich ontpoppen tot een Nederlandse tegenhanger van het succesvolle Amerikaanse Netflix, dat de afgelopen jaren grote hits scoorde met series als House of Cards en Orange is the new Black. Deze worden eens per jaar in zijn geheel vrijgegeven voor abonnees van de zender.

Bron: Nu.nl