Matterhorn wint hoofdprijs in Cabourg

De Nederlandse speelfilm Matterhorn heeft weer een internationale filmprijs in de wacht gesleept. Het drama van Diederik Ebbinge won zondag de hoofdprijs op het filmfestival van het Noord-Franse Cabourg.

Matterhorn won eerder al in Spanje en Rusland, en op het filmfestival van Rotterdam.

Vooral de prijs in Rusland was opmerkelijk, omdat homoseksualiteit daar nogal gevoelig ligt. Matterhorn gaat over een man, gespeeld door Ton Kas, die een vreemde zwerver, een rol van René van ‘t Hof, in huis neemt. De twee krijgen ondanks hun immense tegenstellingen een steeds hechtere band.

Matterhorn moest de hoofdprijs delen met de Franse film Party Girl, over een nachtclubdanseres die met een klant in het huwelijk treedt. Het festival in Cabourg werd dit jaar voor de 28e keer gehouden en legt de nadruk op films over de liefde, afkomstig uit de hele wereld.

Het Chinese drama Coming Home van Zhang Yimou, met actrice Gong Li in een hoofdrol, gaat over een man die na jaren van ballingschap terugkeert naar huis, waar hij ontdekt dat zijn vrouw hem wegens geheugenverlies niet meer herkent. Hij doet er alles aan hun huwelijk weer op de rails te krijgen.

Bron: Nu.nl