Aanmelden Korte Fictie en Animatie Film voor Oscarselectie bij EYE

Woensdag is de oproep voor Oscar selectie korte fictie film verzonden en vrijdag de oproep voor korte animatie film. Lees hier de oproepen.

OPROEP: Stuur je korte fictie film in voor Oscar® selectie!

Meld je film aan vóór vrijdag 1 augustus 2014, 13.00 uur en wie weet wordt jouw film straks ingezonden naar deAcademy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) voor deelname aan de 87e Academy Awards, uitreiking in februari 2015. Lees vóór aanmelding de voorwaarden & procedure goed door.

LET OP: onvolledige of na de sluitingsdatum ingeleverde inschrijvingen kunnen niet in behandeling worden genomen.

In augustus 2014 kiest een onafhankelijke Oscarselectiecommissie Korte Film één korte fictie film uit die namens Nederland zal worden ingezonden naar de Oscars® in de categorie Best Live Action Short Film. Producenten en filmmakers kunnen een korte fictie film aanmelden voor deze selectie, indien de film voldoet aan onderstaande voorwaarden.

VOORWAARDEN
1.    Algemeen

•    de film is live action of fictie (dus géén animatie, documentaire, experimenteel);
•    de film is korter dan 40 minuten (incl. credits);
•    de film is op DCP (voor DCP gelden voorwaarden van de Academy en aanvullende voorwaarden van EYE, zie hieronder);
•    de film is Engels gesproken of Engels ondertiteld;
•    de film is níet op televisie, internet, kabel en pay-tv vertoond en niet vertoond via home video sales tot 1 november 2014 (tenzij er sprake is van het winnen van een festival award op een door de Academy goedgekeurd festival);
•    de film is een definitieve eindversie (dus geen werkkopie);
•    in de afgelopen 2 jaar niet is aangemeld voor Oscarselectie bij EYE International;
•    Films die niet in aanmerking komen zijn: studentenfilms, een aflevering of pilot van een tv-serie, een deel van een speelfilm of een reclamefilm;
•    Rechten voor commerciële theatrical release moeten gecleared zijn (let op de muziekrechten).

2.    Kwalificatie van de film
De film die wordt uitgekozen door de Oscarselectiecommissie Korte Film moet zich vóór inzending naar de Oscars® kwalificeren, conform het reglement van de Academy. Deze kwalificatie moet plaatsvinden tussen 1 oktober 2013 en 30 september 2014 en de film mag op het moment van kwalificatie niet ouder zijn dan 2 jaar (de Academy hanteert hiervoor decompletion date van een film). Kwalificatie kan op één van de volgende manieren:
1.    Commerciële release in een theater in Los Angeles. Voor de film die is geselecteerd door de Nederlandse Oscar selectiecommissie regelt EYE International een commerciële screening in september 2014. Omdat de exacte datum vooraf niet is vast te leggen, hanteert EYE de voorwaarde dat de aangemelde film op 1 september 2014 niet ouder is dan 2 jaar(volgens de completion date).
OF:
2.    Door het winnen van een festival award op een door de Academy goedgekeurd festival (zie de Short Film Awards Festivals List op de website van de Academy of via EYE International). Neem in dit geval eerst even contact op met EYE International.

3.    Voorwaarden DCP (Digital Cinema Package)
EYE hanteert aanvullende voorwaarden voor het aanmelden van een film op DCP:
Bij het aanmelden van een film voor de Oscar selectie, dient een DCP-verklaring meegeleverd te worden, ondertekend door de producent en het bedrijf waar de DCP is gemaakt, dat de DCP geheel voldoet aan de format-eisen van de Academy. Zonder deze verklaring kan de film helaas niet aan de selectie meedoen. De DCP-verklaring staat op de laatste pagina van het aanmeldformulier van EYE International (zie onder).

De belangrijkste Academy regels voor DCP (voor de volledige tekst, zie de Digital Qualification and Submission Rules):

•    24- or 48- frame progressive scan Digital Cinema format with a minimum projector resolution of 2048 by 1080 pixels, source image format conforming to ST 428-1:2006 D-Cinema Distribution Master—Image Characteristics; image compression (if used) conforming to ISO/IEC 15444-1 (JPEG 2000), and image and sound file formats suitable for exhibition in commercial Digital Cinema sites.
•    The audio in a typical Digital Cinema Package (DCP) is typically 5.1 or 7.1 channels of discrete audio and these are the preferred audio configurations.
•    The audio data shall be formatted in conformance with ST 428-2:2006 D-Cinema Distribution Master – Audio Characteristics and ST 428-3:2006 D-Cinema Distribution Master Audio Channel Mapping and Channel Labeling.
•    Encrypted DCPs will not be accepted. No KDM Keys.
•    You will need to submit a copy of your DCP, as supplied to you by your mastering facility, on a Hard Disk Drive – preferably a universal 7200 rpm SATA drive in a CRU drive carrier or a USB drive; The encoding format of your DCP should be JPEG2K/Interop; The image size for a “Flat” 1.85 aspect ratio should be 1998 x 1080; For a 2.39 “Scope” aspect ratio, image size should be 2048 x 858; Please specify the Target Color Gamut Data (TCGD). We prefer X’Y’Z’.

Reglementen van de Academy
Lees voor aanmelding alle Academy regels zelf goed na, want alleen films die voldoen aan het reglement van de Academy komen in aanmerking voor selectie door de Oscarselectiecommissie Korte Film! Alle Academy regels voor korte films staan op de website van de Oscars®: http://www.oscars.org/awards/academyawards/rules/87/rule19.html
Hier staat alle benodigde informatie:
–    Award Rules, Theatrical Requirements (oa regels voor DCP) en Frequently Asked Questions (FAQ)
–    Short Film Awards Festivals List (pdf)
–    Short Film Entry Form & Short Film Entry Form Instructions (pdf)

PROCEDURE

In de laatste week van augustus komt de Oscarselectiecommissie Korte Film bijeen in EYE voor het selecteren van één film. De geselecteerde film wordt vervolgens meteen naar de VS gestuurd. Dit betekent dat EYE International vanafmaandag 25 augustus de film kan opvragen bij de producent en deze direct moet kunnen doorsturen naar de VS. Je kan dus niet eerst afwachten of de film geselecteerd is! Indien er dan geen geschikt exemplaar van de film beschikbaar is (dwz voldoet aan alle eisen van de Academy, zoals Engelse ondertitels), resulteert dit automatisch in diskwalificatie. Wij moeten helaas deze regels strikt hanteren omdat de film anders niet op tijd is voor de kwalificatie screenings in Los Angeles.

AANMELDEN & DEADLINES

1. Deadline AANMELDING: Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 1 augustus 2014, 13:00 uur, door inleveren bij EYE:
a) per post:
1. Aanmeldformulier volledig ingevuld en ondertekend: KLIK HIER VOOR HET AANMELDFORMULIER
2. DCP verklaring (staat op laatste pagina aanmeldformulier)
3. 10 DVD’s van de film (liefst met Engelse ondertitels)
en:
b) per mail in 2 aparte (word)documenten (GEEN pdf):
1. Logline (max. 10 woorden) en synopsis (max. 2 à 3 zinnen), in zowel Engels als Nederlands;
2. Korte filmografie van de regisseur in het Engels.

2. Deadline FILMmaandag 25 augustus 2014, 9:00 uur: een exemplaar van de film die voldoet aan alle Academy eisen (zoals Engelse ondertitels) moet klaarliggen bij de producent en direct opvraagbaar zijn voor EYE International. Je kan dus niet eerst afwachten of de film geselecteerd is!

CONTACTGEGEVENS (wees zo compleet mogelijk):
EYE International
T.a.v. Lisa Linde  Nieveld
Onder vermelding van: Oscarselectie Korte Fictie Film
Postadres: Postbus 37767, 1030 BJ Amsterdam
ÓF afleveradres: IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam
E-mail: LisaLindeNieveld@eyefilm.nl
LET OP: onvolledige, niet ondertekende of na de sluitingsdatum ingeleverde inschrijvingen kunnen niet in behandeling worden genomen. De kosten die gemaakt worden voor de voorselectie (inclusief filmtransport) komen voor rekening van de aanmelder.

Voor vragen neem contact op met EYE International: Lisa Linde  Nieveld, LisaLindeNieveld@eyefilm.nl of EYE International front-office, international@eyefilm.nl.

OPROEP: Stuur je korte animatie film in voor Oscar® selectie!

Meld je film aan vóór vrijdag 1 augustus 2014, 13.00 uur en wie weet wordt jouw film straks ingezonden naar deAcademy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) voor deelname aan de 86e Academy Awards, uitreiking in februari 2015. Lees vóór aanmelding onderstaande voorwaarden & procedure goed door.

LET OP: onvolledige of na de sluitingsdatum ingeleverde inschrijvingen kunnen niet in behandeling worden genomen.

Het Holland Animation Film Festival (HAFF), de Vereniging voor Nederlandse Animatie Producenten (VNAP), KLIK! Amsterdam Animatie Festival  en EYE International organiseren dit jaar weer de selectie van een korte animatiefilm die namens Nederland zal worden ingezonden naar de Academy in de categorie Best Animated Short Film. Een onafhankelijke Oscarselectiecommissie Korte Animatie kiest één film uit die naar Los Angeles gestuurd wordt. De selectie vindt plaats in augustus 2014

VOORWAARDEN
1.    Algemeen

•    de film is animatie (dus géén live action of fictie, documentaire, experimenteel);
•    de film is korter dan 40 minuten (incl. credits);
•    de film is op DCP (voor DCP gelden voorwaarden van de Academy en aanvullende voorwaarden van EYE, zie hieronder);
•    de film is Engels gesproken of Engels ondertiteld;
•    de film is níet op televisie, internet, kabel en pay-tv vertoond en niet vertoond via home video sales tot 1 november 2014 (tenzij er sprake is van het winnen van een festival award op een door  de Academy goedgekeurd festival);
•    de film is een definitieve eindversie (dus geen werkkopie);
•    in de afgelopen 2 jaar niet is aangemeld voor Oscarselectie bij EYE International of HAFF;
•    Films die niet in aanmerking komen zijn: studentenfilms, een aflevering of pilot van een tv-serie, een deel van een speelfilm of een reclamefilm;
•    Rechten voor commerciële theatrical release moeten gecleared zijn (let op de muziekrechten).

2.    Kwalificatie van de film
De film die wordt uitgekozen door de Oscarselectiecommissie Korte Film moet zich vóór inzending naar de Oscars® kwalificeren, conform het reglement van de Academy. Deze kwalificatie moet plaatsvinden tussen 1 oktober 2013 en 30 september 2014 en de film mag op het moment van kwalificatie niet ouder zijn dan 2 jaar (de Academy hanteert hiervoor decompletion date van een film). Kwalificatie kan op één van de volgende manieren:
1.    Commerciële release in een theater in Los Angeles. Voor de film die is geselecteerd door de Nederlandse Oscar selectiecommissie regelt EYE International een commerciële screening in september 2014. Omdat de exacte datum vooraf niet is vast te leggen, hanteert EYE de voorwaarde dat de aangemelde film op 1 september 2014 niet ouder is dan 2 jaar(volgens de completion date).
OF:
2.    Door het winnen van een festival award op een door de Academy goedgekeurd festival (zie de Short Film Awards Festivals List op de website van de Academy of via EYE International). Neem in dit geval eerst even contact op met EYE International.

3.    Voorwaarden DCP (Digital Cinema Package)
EYE hanteert aanvullende voorwaarden voor het aanmelden van een film op DCP:
Bij het aanmelden van een film voor de Oscar selectie, dient een DCP-verklaring meegeleverd te worden, ondertekend door de producent en het bedrijf waar de DCP is gemaakt, dat de DCP geheel voldoet aan de format-eisen van de Academy. Zonder deze verklaring kan de film helaas niet aan de selectie meedoen. De DCP-verklaring staat op de laatste pagina van het aanmeldformulier van EYE International (zie onder).

De belangrijkste Academy regels voor DCP (voor de volledige tekst, zie de Digital Qualification and Submission Rules):

•    24- or 48- frame progressive scan Digital Cinema format with a minimum projector resolution of 2048 by 1080 pixels, source image format conforming to ST 428-1:2006 D-Cinema Distribution Master—Image Characteristics; image compression (if used) conforming to ISO/IEC 15444-1 (JPEG 2000), and image and sound file formats suitable for exhibition in commercial Digital Cinema sites.
•    The audio in a typical Digital Cinema Package (DCP) is typically 5.1 or 7.1 channels of discrete audio and these are the preferred audio configurations.
•    The audio data shall be formatted in conformance with ST 428-2:2006 D-Cinema Distribution Master – Audio Characteristics and ST 428-3:2006 D-Cinema Distribution Master Audio Channel Mapping and Channel Labeling.
•    Encrypted DCPs will not be accepted. No KDM Keys.
•    You will need to submit a copy of your DCP, as supplied to you by your mastering facility, on a Hard Disk Drive – preferably a universal 7200 rpm SATA drive in a CRU drive carrier or a USB drive; The encoding format of your DCP should be JPEG2K/Interop; The image size for a “Flat” 1.85 aspect ratio should be 1998 x 1080; For a 2.39 “Scope” aspect ratio, image size should be 2048 x 858; Please specify the Target Color Gamut Data (TCGD). We prefer X’Y’Z’.

Reglementen van de Academy
Lees voor aanmelding alle Academy regels zelf goed na, want alleen films die voldoen aan het reglement van de Academy komen in aanmerking voor selectie door de Oscarselectiecommissie! Alle Academy regels voor korte films staan op de website van de Oscars®: http://www.oscars.org/awards/academyawards/rules/87/rule19.html
Hier staat alle benodigde informatie:
–    Award Rules, Theatrical Requirements (oa regels voor DCP) en Frequently Asked Questions (FAQ)
–    Short Film Awards Festivals List (pdf)
–    Short Film Entry Form & Short Film Entry Form Instructions (pdf)

PROCEDURE

In de laatste week van augustus komt de Oscarselectiecommissie Korte Animatie bijeen in EYE voor het selecteren van één film. EYE International stuurt vervolgens de film zo snel mogelijk op naar de VS voor de kwalificatiescreenings en daarna door naar de Academy. Hiernaast wordt het Academy aanmeldformulier ism de producent zo snel mogelijk gereed gemaakt en door EYE naar de Academy verzonden. Indien bij selectie blijkt dat de film niet voldoet aan de Academy eisen, wordt de film uitgesloten van deelname. Wij moeten hier helaas streng in zijn omdat de film anders niet op tijd is in LA voor de kwalificatie screenings.

AANMELDEN & DEADLINES

A. Deadline AANMELDING: Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 1 augustus 2014, 13:00 uur, door inleveren bij EYE:
– per post:
1. Aanmeldformulier volledig ingevuld en ondertekend: KLIK HIER VOOR HET AANMELDFORMULIER
2. DCP verklaring (staat op laatste pagina aanmeldformulier)
en:
– per mail in 2 aparte (word)documenten (GEEN pdf):
1. Logline (max. 10 woorden) en synopsis (max. 2 à 3 zinnen), in zowel Engels als Nederlands;
2. Korte filmografie van de regisseur in het Engels.

B. Deadline FILM: Uiterlijk dinsdag 19 augustus 2014 13:00 uur, ingeleverd bij EYE: 
1.    DCP met Engelse ondertitels
(indien van toepassing) van de aangemelde film. Let op, dit exemplaar moet voldoen aan alle Academy voorwaarden en dus geschikt zijn voor inzending naar de Academy. Bij selectie wordt deze DCP opgestuurd naar de VS. 
2.    1 exemplaar van de film op dvd.

CONTACTGEGEVENS (wees zo compleet mogelijk):
EYE International
T.a.v. Lisa Linde  Nieveld
Onder vermelding van: Oscarselectie Korte Animatie Film
Postadres: Postbus 37767, 1030 BJ Amsterdam
ÓF afleveradres: IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam
E-mail: LisaLindeNieveld@eyefilm.nl

LET OP: onvolledige, niet ondertekende of na de sluitingsdatum ingeleverde inschrijvingen kunnen niet in behandeling worden genomen. De kosten die gemaakt worden voor de voorselectie (inclusief filmtransport) komen voor rekening van de aanmelder.

Voor vragen neem contact op met EYE International: Lisa Linde Nieveld, LisaLindeNieveld@eyefilm.nl of EYE International front-office, international@eyefilm.nl.