Vakjury Film by the Sea bekendgemaakt

Juryvoorzitter Adriaan van Dis heeft dinsdagavond in Vlissingen de vakjury van Film by the Sea bekendgemaakt.

De vakjury bestaat dit jaar uit misdaadauteur René Appel, actrice Carine Crutzen, acteur Jan Decleir en regisseur Heddy Honigmann.

Schrijfster en columniste Annemarie Oster en Carolijn Visser, schrijfster van reisverhalen, maken de jury compleet. Zij zullen tijdens het festival in september uit twaalf literatuurverfilmingen de winnaar van de Dioraphte Film- en Literatuuraward kiezen.

Film by the Sea opent vrijdag 12 september de zestiende editie met de wereldpremière van Dorsvloer vol confetti van regisseur Tallulah Schwab en scenarist Chris Westendorp naar de gelijknamige debuutroman van Franca Treur.

Rinus Ferdinandusse
Adriaan van Dis is dit jaar voor het eerst voorzitter van de vakjury. Hij neemt het voorzitterschap over van Rinus Ferdinandusse die het dertien jaar heeft gedaan nadat Fons Rademakers ermee stopte.

Filmdirecteur Leo Hannewijk vertelde dinsdag dat reizen een van de thema’s wordt van het festival. In dit programma worden roadmovies getoond. ”Auteur Herman Koch is een van de schrijvers die naar een literaire lunch komt.”

Film by the Sea is volgens Hannewijk een festival dat de werelden van film en literatuur samenbrengt. ”Het is een podium waar uitgevers en filmkantoren elkaar kunnen ontmoeten”, zegt de festivaldirecteur.

Bron: Nu.nl