YAKFA Film Festival voor jong filmtalent in Beverwijk

Dit jaar organiseert Young Art voor de zesde keer het YAKFA Film Festival. Het filmfestival strijkt dit jaar neer in bioscoop Cineworld en Cultureel Café Camille. Rode draad tijdens de filmdagen is de filmcompetitie voor jonge makers: amateur- en semiprofessionele filmmakers maken kans op mooie prijzen en natuurlijk de felbegeerde Young Art Korte Film Award!

Op maandag 30 juni (filmcompetitie amateur) en dinsdag 1 juli (competitie semi-pro) strijden de jonge makers tegen elkaar in bioscoop Cineworld te Beverwijk. Wie gaat er naar huis met de juryprijs, de publieksprijs, of misschien wel beide? Dit jaar bestaat de vakjury uit onder andere: documentairemaker Heddy Honigmann, oprichter van Upload Cinema Dagan Cohen, regisseurs Rita Horst (De Daltons) en Robert Jan Westdijk (Phileine zegt sorry).

Op woensdag 2 juli ontvangt de YAKFA de winnende filmmakers in Café Camille in Beverwijk. Tijdens de jaarlijkse Meet & Greet worden zij geïnterviewd en beantwoorden zij vragen over hun films. Daarnaast zal een professional uit het filmvak een lezing geven en zorgt Lieve Bertha voor een theatrale en muzikale omlijsting. De Meet & Greet kan gestart worden met een speciaal filmdiner. Onder het genot van een hapje en een drankje kijkt u tussen de gangen door naar de films die in de prijzen zijn gevallen tijdens de filmcompetitie. Meedoen aan het filmdiner kan alleen op reservering via kortefilmaward@youngart.org en kost slechts €15,-.

Dus wil jij stemmen op je favoriete korte film, of gewoon genieten van de korte films en de rest van de programmering? Kom dan naar het YAKFA Film Festival, van 30 juni t/m 2 juli in Beverwijk. Kaartjes kosten €5,-per avond en een passe-partout kost slechts €10,-. Kijk voor meer informatie en voor de kaartverkoop op: www.yakfa.nl.

In het kort:
Evenement: YAKFA Film Festival 2014
Data: Maandag 30 juni t/m woensdag 2 juli
Locatie: Cineworld & Café Camille
Tijden: 19.30 / 19.30 / 21.00 (filmdiner: 18.30)
Toegang: €5,-per avond, passe-partout voor €10,- (filmdiner op 3 juli: € 15,-, reserveren via kortefilmaward@youngart.org)
Online v.v.k.: www.youngartkortefilmaward.nl/kaartjes Meer info: www.yakfa.nl

Bron: YAKFA