IDFA opent met documentaire over Concertgebouworkest

Met de documentaire Reis om de Wereld in 50 Concerten van Heddy Honigmann gaat op 19 november de 27e editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam van start.

Dat heeft het IDFA dinsdag bekendgemaakt. In de documentaire reist Honigmann met het Koninklijk Concertgebouworkest de wereld rond om het 125-jarig bestaan van het orkest te vieren.

Het Concertgebouworkest deed vorig jaar zes continenten aan en gaf vijftig concerten over de grens. In de film staat het contact van de musici met de mensen in andere culturen centraal.

Honigmann is bekend van films als Metaal en Melancholie uit 1993 over taxichauffeurs in Lima en Het Ondergronds Orkest uit 1997 over musici in de Parijse metro. Ook haar documentaire Crazy uit 1999 gooide hoge ogen.

De 62-jarige filmmaakster ontving vorig jaar de Living Legend Award van het IDFA. Voor het festival stelde de Nederlands-Peruaanse regisseuse een top tien samen en werd een retrospectief van haar werk getoond. Ook voor de komende editie stelt Honigmann een top tien samen.

Bron: Nu.nl