Nieuwe website voor EYE met prominente plaats voor filmcollectie

De website van EYE, http://www.eyefilm.nl is geheel vernieuwd. De website is geoptimaliseerd voor gebruik op mobiele apparaten en geeft een prominentere plaats aan de EYE-collectie. Bijna 300 films uit de periode 1896-1940 zijn nu direct via de website te bekijken, waaronder een twintigtal complete Nederlandse speelfilms. Gelijktijdig met de lancering van de website gaan opnames in het pand van EYE live op Google streetview. Hiermee kunnen mensen virtueel door het hele gebouw wandelen, inclusief alle zalen en de expositieruimte.

Op het vernieuwde eyefilm.nl is een belangrijke plaats ingeruimd voor de collectie van EYE. Onder ‘Bekijk onze films’ kunnen bezoekers gratis vele films uit de collectie bekijken. In de nieuwe website is de database van www.filminnederland.nl opgenomen, die middels thematische artikelen en records van films, personen en bedrijven een beeld schetst van de ontwikkelingen in de Nederlandse filmgeschiedenis vanaf de eerste filmvertoning in Nederland (op 12 maart 1896). In de database zijn daarnaast bijna 300 films kostenloos en integraal te bekijken, waaronder een twintigtal complete Nederlandse speelfilms (onder andere Bleeke Bet, Boefje, Vadertje Langbeen en Pygmalion). De filmdatabase wordt regelmatig uitgebreid. Het komend jaar wordt  informatie toegevoegd over filmpionier Jean Desmet, over de geschiedenis van experimentele film en en over speelfilms en korte films tot 1975. Met Google streetview kunnen mensen virtueel door het pand wandelen, inclusief alle zalen en de expositieruimte. De beelden zijn hier te zien.

Om eyefilm.nl aansprekender te maken heeft beeld een prominente plaats gekregen op de site. Ook is er een duidelijke, eenvoudige menustructuur waarmee de bezoeker snel relevante informatie vindt over een bezoek aan EYE, het programma en de collectie. De gebruiksvriendelijkheid van de agenda is aanzienlijk verbeterd.

De nieuwe website is responsive ontwikkeld, zodat de lay-out zich aanpast aan het apparaat waarop de site bezocht wordt. Hierdoor is hij niet alleen op desktops, maar ook op tablets en mobiele telefoons prettig te raadplegen, met grote knoppen en letters en content waar je doorheen kunt ‘swipen’.

Het interactie- en grafisch ontwerp van de nieuwe website van EYE is afkomstig van internetbureau info.nl, LimoenGroen was verantwoordelijk voor de technische realisatie in CMS Drupal 7.

Bron: EYE Film Instituut