Green Film Making Workshop op Pelicam Festival – Roemenië

Internationaal gezien wint green filmmaking steeds meer aan bekendheid. Dat bleek in Cannes, waar we vele gesprekken voerden met bezoekers van de presentatie van het Green Film Making Project. In elk land bevinden zich wel filmmakers die de voortrekkersrol hebben en ervoor zorgen dat duurzaam produceren voet aan de grond krijgt in hun sector, op alle mogelijke manieren.

Zo ook in Roemenië. Op 14 en 15 juni is het Green Film Making Project uitgenodigd om een workshop te geven op het Pelicam International Film Festival in Tulcea. Dorien Grötzinger (Event Producent bij het Green Film Making Project) en Brechtje Smidt (Producent/CEO van Deepeei Film Productions) verzorgen de workshop.

Centraal staat de vraag: Hoe pak je het duurzaam produceren van een film aan?

Dorien Grötzinger was nauw betrokken bij de productie van de eerste Nederlandse groene productiegids ‘How to Green Your Film Production (so far)’ en zal vertellen over de inhoud van het Green Film Making Project. Brechtje Smidt werkt al jaren zo duurzaam mogelijk en kan flink uit eigen ervaring putten als het gaat om do’s, don’t en best practices. Onder andere aan de hand van de film Balance, die werd geproduceerd in het kader van de Green Film Making Competition in 2012. Deze film behoorde tot de officiële selectie van de Academy Awards in 2013 in de categorie Best Live Action Short Film.

Wij ontmoeten je graag in Tulcea! Aanmelden kan door te RSVP’en naar workshop@pelicam.ro. Let op: uiterlijk 3 juni moet je aanmelding binnen zijn.

Wat: Green Film Making Workshop tijdens het Pelicam International Film Festival
Waar: Casa Avramide, Tulcea, Roemenië
Wanneer: Zaterdag 14 juni 10:00 – 13:00 en zondag 15 juni van 9:30 – 12:30
Kosten: De workshop is gratis. Deelnemers hebben daarnaast gratis entree voor alle onderdelen van het festival, waaronder netwerkevents en andere festiviteiten.

Belangrijk: De voertaal van de workshop is Engels. Er is plaats voor maximaal 20 personen, dus wees er snel bij.

Bron: Green Filmmaking Guide