Nu in E*Cinema

Hier vindt u het programma van E*Cinema in EYE.

Shirley – Visions of Reality
Dinsdag 27 mei 19.15 & dinsdag 3 juni 19.15: Shirley – Visions of Reality, de eerste speelfilm van found footage-filmer Gustav Deutsch is een ode aan de schilder Edward Hopper. E*cinema presenteert 27 mei een speciale voorpremière met lezingen over de relatie tussen Hopper, het Duitse expressionisme en de B-films uit het Hollywood. Gustav Deutsch en art-director Hanna Schimek geven op 3 juni een masterclass.

FILM IST. a girl & a gun
Zaterdag 31 mei, 19.30 uur: De Oostenrijkse filmmaker Gustav Deutsch slaagt er telkens weer in om in vergetelheid geraakte en verstofte filmbeelden tot leven te wekken. Zo ook in FILM IST. a girl & a gun, de derde aflevering van het langlopende project Film ist, waaraan Deutsch al meer dan twintig jaar werkt. Vertoning ter gelegenheid van de première van Deutsch’ nieuwste film, Shirley – Visions of Reality.

Dagboekfilms: de poëzie van Super8
Dinsdag 10 juni, 19.15 uur: E*Cinema Academy is deze keer gewijd aan het lievelingsformaat van indie’s en  underground filmmakers: de Super8-film. Met korte juweeltjes uit het alledaagse leven van Luk Sponselee, Peter Rubin, Barbara Meter en Jean-Pierre Sens en met een optreden van Caroline Ruijgrok en Oscar Jan Hoogland.

River of Fundament in EYE
Van 22 t/m 25 juni: Beeldend kunstenaar Matthew Barney en componist Jonathan Bepler sloegen de handen ineen voor hun radicale interpretatie van Norman Mailers roman Ancient Evenings uit 1983. Het resultaat is River of Fundament, een opwindende mix van verhalende cinema, opera en gefilmde performance.

Tentoonstelling Cinema Remake – art & film
Laatste week! De tentoonstelling Cinema Remake – art & film in EYE toont van 23 maart tot en met 1 juni het werk van filmmakers en kunstenaars die bestaande films als uitgangspunt nemen om iets radicaal nieuws te creëren. Cinema Remake laat zien hoe het fenomeen ‘remake’ zowel binnen de cinema als in het grensgebied van film en beeldende kunst tot bijzondere resultaten heeft geleid.

Het volledig programma van EYE vindt u op eyefilm.nl

Bron: EYE