Ambitieuze student zoekt steun voor documentaire over storm Filipijnen

In november 2013 raakte super tyfoon Yolanda (Haiyan) de Filipijnen en doodde meer dan 6300 mensen. Het was ‘s werelds sterkste tyfoon ooit in termen van windsnelheid. Regisseur Àwi Nijhof maakt de documentaire After the Disaster die over het leven van de slachtoffers gaat nadat de tyfoon insloeg.

Àwi is zelf geboren in de Filipijnen en zijn eigen familie is ook getroffen door de storm. Hij wilt de overlevenden een kans geven om hun verhaal te vertellen en laten zien hoe het is om in zulke omstandigheden te leven. Hoewel de overlevenden een onzekere toekomst hebben, staan ze erg positief in het leven. Ze zijn over het algemeen erg optimistisch en kunnen vrij flexibel omgaan met dit soort situaties. “De westerse landen kunnen hiervan leren en deze mentaliteit meenemen in het dagelijks leven,” vindt Àwi.

De ambitieuze filmmaker is in samenwerking met het Rode Kruis en stichting Red Horse Company, die meewerken aan de wederopbouw van de Filipijnen. Met deze documentaire hoopt Nijhof de levens van de slachtoffers te verbeteren door ze te voorzien van een stukje mentale ondersteuning, ze kunnen namelijk hun verhaal kwijt. Iets waar ze erg veel behoefte aan hebben.

Voor de realisatie van de film werkt Àwi samen met Cinecrowd, een platform waar beginnende filmmakers hun projecten via crowdfunding kunnen laten financieren in ruil daarvoor krijgen mensen rewards ervoor terug. Hij probeert een deel van de onkosten vergoed te krijgen, het hele team werkt namelijk op vrijwillige basis. Wil jij onderdeel worden van dit project en de documentaire mogelijk maken? Bekijk dan de onderstaande link en wordt supporter!

www.cinecrowd.nl/after-disaster