Filmacademie docu EEN SCOUT WEET DE WEG wint in München

De eindexamendocumentaire EEN SCOUT WEET DE WEG, geregisseerd door Sjoerd Niekamp (Lichting 2013, richting regie documentaire), heeft de ‘megaherz filmschool award’ voor beste studentenfilm gewonnen op het DOK.fest in München. Niekamp nam de prijs, bestaande uit een geldbedrag van 3.000 euro, in ontvangst tijdens de award ceremony afgelopen dinsdagavond 13 mei.

Een eervolle vermelding in dezelfde categorie ging naar de eindexamenfilm IK, geregisseerd door Jona Honer (Lichting 2013, richting regie documentaire). Vorig jaar won Honer’s derdejaars film WIE NIET WEG IS, IS GEZIEN de ‘megaherz filmschool award’ op het DOK.fest.

Uit het juryrapport:

“Sometimes paths split in two directions. The scout Jasper wants to see the world; his best friend Teun stays back in Gouda. With a sharp eye for the fleeting moment, director Sjoerd Niekamp succeeds in allowing the affinity of his protagonists to be felt. A humorous parable about friendship and goodbyes in life.”

EEN SCOUT WEET DE WEG werd op het Keep an Eye Filmacademie Festival 2013bekroond met de KNF Prijs voor de Beste Filmacademieproductie. De documentaire gaat over Jasper en Teun die al jaren samen op de scouting zitten. Ze kennen elkaar van jongs af aan en zijn nu tweeëntwintig. Ze zijn de ‘stam’, de leiders van de scoutingclub. Jasper wil feesten, motorrijden en op wereldreis gaan, terwijl Teun meer van vastigheid houdt en bij de scouting wil blijven. De jongens verschillen van elkaar, maar zijn elkaars beste vriend. Met de scouting beleven zij voor een laatste keer samen een weekend weg.

uitvoerend producent: Lotte Bronshoff
productieleiding: Zoë de Wilde
camera: Mark Lindenberg
geluidsopname: Tom Jansen,Taco Drijfhout, Luuk Hoogstraten, Claas Meijer
sound design: Dennis Alink, Claas Meier
mixage: Claas Meier
montage: Ale Pieter Terpstra
muziek: Kristijan Krajncan

Bron: Nederlands Film Festival