A-Film wil ‘enkele miljoenen’ ophalen voor films

Het Nederlandse A-film Benelux heeft een samenwerking gesloten met crowdfundingplatform Symbid om met crowdfunding films te financieren.

Een woordvoerster van A-Films vertelt tegenover NUzakelijk te verwachten enkele miljoenen op te halen met de crowdfunding. Bij de grote films wordt al snel ruim een ton opgehaald als investering.

De Nederlandse filmdistributeur geeft per jaar ongeveer tien tot vijftien films uit. A-Film is bijvoorbeeld bekend van grote films zoals Toscaanse bruiloft die begin dit jaar uitkwam en Michiel de Ruyter dat binnenkort wordt opgenomen,

De eerste speelfilm die onder andere via crowdfunding wordt gefinancierd is De Surprise, een film met Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan als liefdeskoppel.

Animatiefilm
Symbid heeft al eerder films gefinancierd  zoals de animatiefilm Trippel Trappel. In totaal is via het platform een bedrag van 500.000 euro opgehaald.

A-Film heeft specifiek voor Symbid gekozen omdat ze een exclusieve samenwerking hebben. Symbid zal alleen nog maar films van A-Film financieren.

Interesse
Robert Slakhorst, medeoprichter van Symbid, verklaart dat Symbid na eerdere successen veel interesse kreeg van filmproducenten.

“Crowdfunding is voor films niet meer uniek, maar particulieren die door middel van een investering direct eigenaar worden van een film is volledig nieuw”, aldus Slakhorst. “Particulieren willen meer dan alleen de film, ze willen de making of vanaf het begin, direct en op persoonlijke wijze kunnen meemaken.”

Bron: Nu.nl