Verslag speciale NBF festivalborrel met pitches Filmacademie lichting 2014 NFF 30 september 2013

Alweer voor het vierde jaar op rij mochten studenten van de Nederlandse Filmacademie hun eindexamenplannen pitchen bij de speciale festivaleditie van de NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) tijdens het Nederlands Film Festival.

Een speciale selectiecommissie bestaande uit Ester Gould (documentairemaker), Matthijs ten Berge (o.a. directeur Amsterdam Film Week), Remco Kobus (hoofd Drama Endemol) en Anton Scholten (Filmmore & voorzitter NBF) heeft voorafgaand aan het evenement vijf projecten geselecteerd waarover de makers een korte pitch mochten houden. Deze projecten representeren volgens de selectiecommissie de lichting 2014 het beste.

Om 18:00 staat de Balzaal van de Winkel van Sinkel vol met fris talent en gevestigde film- en televisieprofessionals. Na een kort welkomstwoord van NBF-voorzitter Anton Scholten en Anita Smit (Filmacademie), gaan de pitches van start. Elk project heeft de kans om in een paar minuten te vertellen waar hun film over gaat en waar ze nog hulp bij zoeken. De bezoekers in de zaal kunnen hier vervolgens na afloop op reageren.

De studenten laten stuk voor stuk zien dat ze goed voorbereid zijn en komen allemaal met dichtgetimmerde presentaties. Alle groepen hebben een teaser gemaakt, waardoor de ideeën ook visueel al sterk tot leven komen. Zowel de documentaires als fictiefilms beloven mooie projecten te worden.

Wil je foto’s zien van dit evenement? Kijk dan op onze Facebookpagina!

Hieronder staat een overzicht van de projecten die gepresenteerd zijn. Wil je in contact komen met de makers van deze projecten? Stuur ons dan even een mailtje, dan zetten we je reactie door naar de makers.

We hopen de studenten allemaal weer te zien in de zomer van 2014 tijdens het Eindexamenfestival met de afgeronde projecten. Veel studenten vragen hulp voor de realisering van deze projecten, dus kijk regelmatig op onze website als je een steentje bij wilt dragen. Naast deze vijf projecten zijn er ook zeven andere bijzondere films die gemaakt gaan worden door de studenten: Hou lichting 2014 in de gaten!

1) Zes dooie geiten en een wolf (fictie)
Productie: Wibout Warnaar & Nanda van Aalst
Regie: Jamille van Wijngaarden
Camera: Tom Bakker
Sound: Django Kroon
Sound Design: Freek Huijs
Componist: Jesper Ankarfeldt
Montage: Nick Rozenberg
Production Design: Mickey Graafland
Kleding: Myrte Beltman

2) Onbeperkt (fictie)

Regie: Tom van Blommestein
Scenario: Philip Rolig
Productie: Felix van Es & Isidoor Roebers
Camera: Nina Badoux
Geluid: Django Kroon
Montage: Inez Poortinga
Production Design: Sanne Houwing & Veerle Koldijk

3) Nieuw-West (documentaire)

Regie: Bart van den Aardweg
Productie: Michelle Hoekstra & Nanda van Aalst
Camera:  Antonio Martínez Urbina
Geluid: Kamila Wójcik
Montage: Berend Boneschansker
Componist: Lucas Malec

4) Onno de onwetende (fictie)
Regie: Viktor van der Valk
Scenario: Jeroen Scholten van Aschat
Productie: Erik Glijnis & Hanne Sinninghe
Camera: Emo Weemhoff
Geluid: Tijn Hazen
Montage: Lot Rossmark
Production Design: Sebastián Arroyo Hoebens
Componist: Eren Önsoy

5) Onder Ons (documentaire)
Regie: Guido Hendrikx
Productie: Erik Glijnis, Zinzy Nimako, Jonne Roos
Camera: Emo Weemhoff
Geluid: Tijn Hazen
Montage: Lot Rossmark