NBF in Cannes – vrijdag 16 mei

In het Nederlandse paviljoen is het op vrijdag te merken dat het festival steeds meer op gang komt. Er weten steeds meer professionals de weg te vinden naar de Nederlandse stand, waar de NBF samen met EYE, het Filmfonds, IFFR, Holland Film Meeting, FPN en NFF de Nederlandse sector presenteert aan de professionele gasten van het festival.

De NBF heeft een eigen tafel in het paviljoen, waar gesprekken worden gevoerd met geïnteresseerden die meer willen weten over bedrijven in de sector en waar het promotiemateriaal van de deelnemende partijen aangeboden wordt. De sfeer in het paviljoen is goed en vol verwachting, aangezien de presentatie van de cash rebate door het Filmfonds om 16:30 op stapel staat. In het Majestic Hotel introduceert Marjan Hammersma van het ministerie van OC&W Doreen Boonekamp van het Filmfonds, die de inhoud en voorwaarden van de nieuwe stimuleringsmaatregel (Film Production Incentive) uit de doeken doet. Er is naast het budget van het Filmfonds een extra bedrag van 19,4 miljoen beschikbaar voor de Film Production Incentive. Ook wordt de Netherlands Film Commission gelanceerd, een website en guide voor buitenlandse producenten. De presentatie is zeer goed bezocht en wordt afgesloten met een borrel op het balkon, waar door Nederlandse en buitenlandse gasten wordt geproost op deze nieuwe impuls voor de Nederlandse sector. Via de website http://www.filmfonds.nl/international is alle gedetailleerde informatie over de nieuwe regeling te vinden. De verwachting is dat door deze lancering de aandacht voor het Nederlandse paviljoen vanaf zaterdag flink zal toenemen, dus de NBF zal vanaf 09:30 aanwezig zijn om buitenlandse producenten en organisaties te woord te staan die op zoek zijn naar kwalitatieve professionals en bedrijven in de Nederlandse sector.