Groeten van Mike! in de prijzen in Noorwegen

De Nederlandse jeugdfilm De Groeten van Mike! is zondag in de prijzen gevallen op het Kinderfilmfestival van Tromso, in Noorwegen.

De film van regisseur Maria Peters werd bekroond als beste titel op het festival, één van de grootste van Scandinavië. De maakster was zelf in Tromso aanwezig om de prijs op te halen.

De jury stelt in het rapport dat de film “zowel triest als grappig is, en leert dat je nooit moet opgeven maar moet blijven vechten voor je dromen”. De Groeten van Mike! vertelt over een jongetje, Maas Bronkhuyzen, dat na een lange periode in het ziekenhuis naar huis wil.

Maar zijn moeder, die worstelt met haar eigen problemen, komt hem maar niet ophalen. Andere grote rollen zijn voor Bracha van Doesburgh, Carine Crutzen, Nasdrin Dchar en Dave Mantel.

Het is niet de eerste prijs die Mike! in de wacht sleept. Eerder won de film al talloze onderscheidingen op diverse festivals over de hele wereld. Peters werkt op dit moment met haar man Dave Schram aan de verfilming van het boek Pijnstillers van Carry Slee.

Bron: NU.nl