HKU studenten starten ambitieus filmproject in het buitenland

Aankomende zomer wordt er door studenten van de Hogeschool voor de kunsten Utrecht een ambitieus filmproject gerealiseerd. Zij gaan in samenwerking met studenten van de Nederlandse Filmacademie en enkele professionals uit het werkveld de korte film Brocante opnemen. Ze willen deze film gaan financieren met behulp van crowdfunding.

De cast van deze film bestaat uit onder andere uit Emmanuel Boafo (hoofdrolspeler in de Gouden Kalf winnende film ‘EXIT’) en Stefanie van Leersum (hoofdrolspeelster in de Gouden Kalf winnende film ‘Sevilla’). De film vertelt het verhaal van twee jonge vrienden die samen afreizen naar Spanje, op zoek naar ultieme vrijheid. Tijdens de reis komen ze er achter dat het loslaten van hun verleden moeilijker is dan verwacht. Bij het produceren van de film maken de studenten milieubewuste keuzes, om de film duurzaam te produceren. Zo letten ze bijvoorbeeld op hun energieverbruik en het scheiden van afval, en verbruiken ze daarnaast zo min mogelijk papier. Sinds woensdag 23 april staan zij 40 dagen lang op de website Cinecrowd.nl. Daar willen zij het bedrag ophalen waarmee ze de film kunnen gaan realiseren.

Het project is te volgen op www.cinecrowd.nl/brocante.