Gouden Film voor TOEN WAS GELUK HEEL GEWOON

100.000 bezoekers hebben de film TOEN WAS GELUK HEEL GEWOON (regisseur Ineke Houtman) in de bioscoop gezien en dat betekent een Gouden Film.

Dinsdag werd de Gouden Film uitgereikt aan acteurs Joke Bruijs, Gerard Cox en producent Edwin van Meurs in Pathé Schouwburgplein in Rotterdam. De Gouden Film wordt uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

1974. Het Nederlandse voetbalelftal heeft zojuist de heroïsche WK-finale verloren van aartsrivaal West Duitsland. Het hele land is in rouw en Jaap Kooiman gooit uit pure frustratie zijn televisie het raam uit. Deze gebeurtenis is de opmaat voor een even komische, spannende als ontroerende familiefilm.

De cast bestaat onder meer uit Gerard Cox (Jaap Kooiman), Joke Bruijs (Nel Kooiman), Sjoerd Pleijsier (Simon Stokvis), Huib Rooymans (Meneer Harmsen), Walter Crommelin (Hopjes), Coby Timp (moeder Nel), Edo Brunner (Bas), Koos van der Knaap (Karel van Dam), Paul van Soest (Henk van der Berg), Justin van Kampen (jonge Leen), Ton van der Velden (Kok van de Lande), Khaldoun Elmecky (Paco), Ton Kas (Appie) e.v.a.

Het scenario is geschreven door Lars Boom (PENNY’S SHADOW, SNUF DE HOND). De film is geproduceerd door Infinity Film in coproductie met Omroep MAX en Mollywood. De film is tot stand
gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds en het CoBO.

Just Bridge Filmdistribution verzorgt de bioscoopdistributie. TOEN WAS GELUK HEEL GEWOON is te zien in 100 bioscoopzalen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijvers van de film, Lars Boom. De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers.

Met het behalen van de status van Gouden Film maakt TOEN WAS GELUK HEEL GEWOON kans op het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs 2014. Films die voor deze prijs in aanmerking komen, zijn de films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 september 2013 tot 1 september 2014.

www.toenwasgelukheelgewoondefilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival