Hotdocs Filmmaker-to-Filmmaker Award voor Nederlandse documentaire Ne Me Quitte Pas

De Nederlandse documentaire Ne Me Quitte Pas van Sabine Lubbe Bakker & Niels van Koevorden, heeft de Filmmaker-to-Filmmaker Award gewonnen tijdens het Hotdocs Canadian International Documentary Festival. Filmmakers met een film in de officiële selectie van het festival, mochten stemmen op hun favoriete film. Uit 197 films werd Ne Me Quitte Pas verkozen tot winnaar. Het festival vond plaats van 24 april – 4 mei in Toronto.

Ne Me Quitte Pas (Don’t Leave Me) won onlangs de prijs voor Beste montage in een Lange Documentaire tijdens het Tribeca Film Festival te New York. Eerder won de film de juryprijs tijdens Eurodok in Noorwegen, kreeg een award voor Beste Documentaire op het Luxembourg City Film Festival en ontving een eervolle vermelding op het ZagrebDox festival in Kroatië.

De film ging in wereldpremiere tijdens IDFA 2013 en is momenteel te zien tijdens het Docville Film Festival in Leuven (2 – 10 mei).

Ne Me Quitte Pas is geproduceerd door Pieter van Huystee Film, in co-productie met Storyhouse Film (BE) en Studio Godot (NL). De film is een portret in direct cinema stijl van Bob en Marcel, twee Belgische vrienden die eenzaamheid, humor, alcoholisme en zelfmoordplannen delen.

Bron: EYE International