Spijt! bekroond tot beste Europese jeugdfilm

De Nederlandse jeugdfilm Spijt! is zondagavond door jongeren uit heel Europa uitgeroepen tot beste jeugdfilm van het jaar.

De film van Dave Schram en Maria Peters won in Erfurt in Duitsland de European Film Academy Young Audience Award.

Spijt! was samen met een Deense en een Duitse film in de running voor de prijs. Zondag zagen jongeren in zeventien Europese steden alle drie de titels en mochten vervolgens stemmen welke ze de beste vonden. Bij deze stemming kwam de Nederlandse productie als beste uit de bus.

Het is niet de eerste keer dat een Nederlandse film wint. In 2012 won Kauwboy van Boudewijn Koole al de EFA Young Audience Award.

Prijzen
Het is de zoveelste internationale prijs die Spijt’! de afgelopen maanden in de wacht heeft gesleept. Recent werd de verfilming van het boek van Carry Slee ook op het prestigieuze Kinderfilmfestival van Toronto al door het publiek uitgeroepen tot beste productie van het jaar.

Het verhaal, met in de hoofdrollen Robin Boissevain, Stefan Collier, Nils Verkooijen, Dave Mantel en Jessica Zeylmaker, vertelt over een dikke jongen die heel erg wordt gepest.

De boekverfilming trok in Nederland meer dan 400.000 bezoekers naar de bioscopen. Schram en Peters zijn deze maand begonnen met de opnames van de volgende Carry Slee-film, Pijnstillers. Deze moet in het najaar in première gaan.

Bron: Nu.nl