Verslag: NBF netwerkborrel op maandag 28 april 2014 – Highlights technologiebeurs NAB

Vers van de pers! Op maandag 28 april 2014 organiseerde de NBF een netwerkborrel met de highlights van de NAB in Las Vegas (5-10 april). Dit is de grootste technologiebeurs ter wereld met de focus op media, film en entertainment, waar elk jaar de nieuwste technieken en producten van toonaangevende bedrijven worden gepresenteerd. Lees hier het verslag.

De avond begint met een overzicht van de highlights van de beurs door Guy Molin, die elk jaar de NAB bezoekt. Guy vertelt dat er twee opvallende ontwikkelingen waren, allereerst lijkt alles 4K geworden te zijn en verder staat overal de nieuwste Mac Pro prominent bij de stands, terwijl voorheen de Windows computers weggemoffeld werden. Vervolgens neemt Guy van de meeste grote aanbieders de laatste ontwikkelingen door. Alle grote merken, waaronder AJA, Black Magic, RED, Panasonic, ARRI, Sony en Canon, hebben nieuwe camera’s of updates gepresenteerd waarbij 4K een prominente positie inneemt, maar ook het dynamisch bereik is overal sterk verbeterd. Daarnaast zijn er volgens Guy ook allerlei andere spannende ontwikkelingen, zoals verschillende LUT boxes, Gimbals, smartphone gestuurde sliders,  en er werd zelfs al vooruitgekeken naar ontwikkelingen rond 8K apparatuur. Belangrijk in al deze ontwikkelingen is: hoe ga je (raw) 4K materiaal opnemen, verwerken en wegschrijven? Verschillende aanbieders hebben laten zien dat ze hierin meedenken en veel van de gepresenteerde apparaten bedienen in kwaliteit, maar vooral ook in gebruiksgemak.