Silent Ones van Ricky Rijneke geselecteerd voor Skopje Film Festival

De Nederlandse speelfilm Silent Ones is geselecteerd voor het Skopje Film Festival. Het festival dat van 23 tot 30 april plaats vindt in Macedonië heeft 26 films geselecteerd waaronder The missing Picture van Rithy Panh, Heli van Amat Escalante en werk van Ulrich Seidl en Jim Jarmusch.

Silent Ones is het speelfilm debuut van Ricky Rijneke en is inmiddels vertoond op vele Internationale festivals waaronder Moskou, Sarajevo, Sao Paulo, Montreal, Los Angeles en Berlijn. De film won diverse prijzen waaronder die voor beste debuut, beste cinematografie, beste acteur en onlangs de hoofdprijs voor beste film op het Berlin Independent Film Festival.

Eerder werd Silent Ones genomineerd voor de Tiger Award, het competitieprogramma en vlaggenschip van het International Film Festival Rotterdam waar de film door de vakpers zeer positief werd ontvangen.

The International Cinephile Society (ICS): “A powerful, very self-assured debut, Silent Ones confirms that the director is one to watch.” De film werd door de recensent vergeleken met het werk van Bruno Dumont.

Ook de Nederlandse pers was zeer lovend. De Volkskrant sprak over een prachtige ontdekking en noemde de film een zelfverzekerd ontregelend regiedebuut.

Silent Ones vertelt het verhaal van een jonge Hongaarse vrouw (Orsi Tóth) die nadat haar broertje Isti is verdwenen, vertrekt aan boord van een vrachtschip om haar belofte aan hem na te komen. Een surrealistische trip balancerend op de rand van leven en dood.

Silent Ones werd geproduceerd door Rotterdam Films (Rijneke & van Leeuwaarden) en kwam mede tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds en het Mondriaan Fonds. De internationale verkoop is in handen van de Franse sales agent Wide Management. Distributeur Contact Film brengt de film eind november van dit jaar uit in Nederland.

Bekijk de nieuwe trailer van Silent Ones:

http://www.youtube.com/watch?v=DFtHB6TC_yQ

www.silentonesfilm.com

www.rickyrijneke.com

Bron: Rotterdam Films