Vacature Nederlandse Filmacademie – Studieleider Regie Fictie
De Nederlandse Filmacademie zoekt voor de afstudeerrichting Regie Fictie een nieuwe studieleider Regie Fictie. Lees hier de volledige vacature.
De Nederlandse Filmacademie leidt studenten op tot filmmakers in de breedste zin van het woord: verhalenvertellers met een eigen specialisatie binnen het filmvak. De Filmacademie is een hbo-opleiding met negen afstudeerrichtingen op bachelor niveau en een tweejarige onderzoekgerichte masteropleiding. De academie is onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), die verder bestaat uit het Conservatorium van Amsterdam, de Theaterschool, de Academie voor Beeldende Vorming, de Reinwardt Academie en de Academie van Bouwkunst.
Voor de afstudeerrichting Regie Fictie zijn wij per zo spoedig mogelijk op zoek naar een:
Studieleider Regie Fictie 0,8 fte
De studieleider regie fictie verzorgt samen met het regieteam, en in nauwe samenwerking met alle andere studierichtingen, maar in het bijzonder met de studierichtingen Productie en Scenario, het onderwijs in het vak Regie Fictie. Het regieteam bestaat verder uit een studieleider regie documentaire, twee docenten regie fictie en een docent regie documentaire.
Werkzaamheden
De studieleider regie-fictie:
– zorgt voor ontwerp en uitvoering van het onderwijsprogramma binnen de gestelde kaders;
– ontwerpt de gezamenlijke oefeningen in nauwe samenwerking met de collega-studieleiders;
– stemt vorm, inhoud, planning en/of uitvoering van (onderdelen van) de afstudeerrichting af;
– draagt budgetverantwoordelijkheid;
– stuurt de betrokken onderwijsgevende medewerkers aan;
– is verantwoordelijk voor selectie, aanname en begeleiding van studenten;
– verzorgt een deel van het onderwijs;
– vertegenwoordigt de afstudeerrichting, zowel intern als naar buiten.
Functie-eisen en profiel De kandidaat beschikt over:
– een brede oriëntatie: hij/zij voelt zich thuis in de wereld van publieksgerichte bioscoopfilm, korte films, arthouse film, televisiedrama en/of commercials en heeft ook aantoonbare belangstelling voor digitale platforms en inhouden;
– inzicht in het ontwerpen, onderhouden en verzorgen van een breed en volwaardig regiecurriculum;
– uitstekende organisatorische, leidinggevende en verbindende capaciteiten.
– een netwerk binnen de mediawereld, zowel bij fondsen en omroepen als bij productiebedrijven en distributeurs;
– actuele bekwaamheid in het vakgebied;
– zicht op (inter)nationale ontwikkelingen in het werkveld;
– reflectieve, strategische en analytische vermogens, is initiërend, besluitvaardig, transparant en gericht op samenwerking en consensus.
Onderwijskundige vaardigheden (lesbevoegdheid) strekken tot aanbeveling, maar kunnen ook worden verworven.
Arbeidsvoorwaarden
De Nederlandse Filmacademie biedt een prettige werkkring op een aantrekkelijk gelegen locatie in het centrum van Amsterdam. Aanstelling en honorering vinden plaats volgens de CAO-HBO. De functie is gewaardeerd in functieschaal 12 (maximaal € 4.964,68 bruto per maand bij een volledige aanstelling). De inschaling is mede afhankelijk van opleiding, ervaring en laatstgenoten salaris. Het betreft een dienstverband van 0,8 fte. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op verlenging.
Inlichtingen en sollicitaties
Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Bart Römer (directeur Nederlandse Filmacademie), te bereiken op telefoonnummer 020 5277394. Een uitgebreid profiel is op te vragen via onderstaand e-mailadres.
Uw sollicitatie met motivatie en curriculum vitae kunt u tot maandag 12 mei 2014, uitsluitend per e-mail, richten aan Bart Römer, via vacature-filmacademie@ahk.nl.
De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op dinsdag 20 mei 2014. Voor geschikte kandidaten uit de eerste ronde volgt op maandag 26 mei 2014 een tweede gespreksronde.
Er wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten voorrang in de sollicitatieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Bron: Nederlandse Filmacademie