Harro van Staverden Producer on the Move tijdens Cannes International Film Festival

Harro van Staverden van Bijker Film & TV is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen als Producer on the Move tijdens de komende editie van het Cannes International Film Festival (14 t/m 25 mei).

Het Producers on the Move programma wordt voor het 15e achtereenvolgende jaar georganiseerd door European Film Promotion (EFP) in Cannes. Tijdens het netwerkevenement (17-19 mei) worden 24 getalenteerde en veelbelovende Europese filmproducenten, die zijn geselecteerd door hun nationale EFP lid-organisaties, in de schijnwerpers gezet en worden ze in contact gebracht met internationale filmprofessionals en de pers. De Producers on the Move-deelnemers worden geholpen bij het in gang zetten van internationale coproducties met collega’s uit heel Europa.

Productiemaatschappij Bijker Film & TV is gevestigd in Amsterdam en richt zich op content voor jeugd en familie voor film, televisie, VOD en internet. Harro van Staverden is een van de producenten van de internationaal bekende en bekroonde speelfilm Achtste Groepers Huilen Niet (2012), geregisseerd door Dennis Bots. De film won onder meer de Publieksprijs op het TIFF Kids International Film Festival Toronto en de Griffon-prijs voor Beste 13+ film op het Sao Paulo Giffoni Film Festival, en kreeg een Noorse remake met de titel Kule Kidz Gråter Ikke. De samenwerking met Dennis Bots en scenarioschrijfster Karen van Holst Pellekaan wordt vervolgd met Oorlogsgeheimen, die binnenkort in release gaat, en de komende producties Het Zwaard van d’Artagnan en Falko, allemaal Europese coproducties.

Eerdere Producers on the Move uit Nederland zijn Marleen Slot van Viking Film (2013), Trent van NFI Productions (2012), Michael John Fedun van Corrino Media Group (2011), Carmen Cobos van Cobos Films (2009), Reinier Selen van Rinkel Film & TV Productions (2008), Petra Goedings van Phanta Vision International (2007), Leontine Petit van Lemming Film (2006), Stienette Bosklopper van Circe Films (2005), Jeroen Beker van Motel Films (2004), Hanneke Niens van IDTV Film (2003), Jan van der Zanden van Waterland Film & TV (2002), San Fu Maltha van Fu Works (2001) en Els Vandevorst van Isabella Films (2000).

Bron: EYE International