6 projecten geselecteerd voor treatmentontwikkeling De Oversteek

De volgende filmplannen zijn geselecteerd voor een treatmentbijdrage van 8.500 euro in het kader van de achtste editie van het project De Oversteek:

Broers
Scenario: Marcel Roijaards; regie: Bram Schouw
Producent: BALDR Film

Disorder
Scenario: Bastiaan Tichler; regie: Daniel Bruce
Producent: CTM Pictures

Mist
Scenario: Saskia Diesing; regie: Jorien van Nes
Producent: Circe Plans

Quality Time
Scenario: Daan Bakker; regie: Daan Bakker
Producent: Pupkin Film

Scorpius
Scenario en regie: Nima Mohaghegh
Producent: Habbekrats

#Vind die domme trut en gooi haar in de rivier
Scenario: Ilse Ott, Ben Brand; regie: Ben Brand
Producent: Caviar Film & TV

Een gezamenlijke commissie van het Nederlands Filmfonds, omroepen VPRO en NTR en het Mediafonds selecteerde deze zes filmplannen voor treatmentontwikkeling. Later dit jaar worden hieruit 4 projecten geselecteerd om een scenario te ontwikkelen. Begin volgend jaar worden daaruit 2 projecten geselecteerd voor een realiseringbijdrage.
De commissie zocht naar projecten die een eigentijds, urgent verhaal vertellen in een krachtige beeldtaal, met internationale (festival)potentie. De (regie)visie van de filmmakers heeft zwaar meegewogen in de selectie.

Het lowbudgetfilmproject De Oversteek is een samenwerking tussen het Filmfonds, publieke omroep en Mediafonds om aanstormend talent een kans te geven een artistieke speelfilm te maken. In het kader van het Deltaplan Talent is ook het CoBO bij dit initiatief betrokken. Regisseurs als David Verbeek, Nanouk Leopold, Urszula Antoniak, Sacha Polak en Jim Taihuttu kregen dankzij De Oversteek de kans hun speelfilmdebuut te maken.

Bron: Mediafonds